sâmbătă, 7 iulie 2018

Jurnalul unei femei simple


Pentru azi
Sambata, 7 iulie, aproape 8 dimineata. Inca port pijama, m-am trezit incorect de devreme - latrau cainii vecinilor de la cuite - mi-am baut deja cafeaua. Nu am mai scris de aproape o luna :(
Pe fereastra
Senin, dar va ploua, zic ei, cateva zile de acum incolo.
In bucatarie
Nu e cum mi-as dori, adica impecabil de curat, dar urmeaza sa fac.
  In casa...
....macar e ordine.....
Ascult
Ca de obicei: calculatorul si niste pasarele.
Mesteresc
Sunt intr-o mestereala continua. Am refacut masutele de cafea din sufragerie, una pentru ca desi imi placea combinatia de culori, foarte tare, erau prea multe nuante de maro la un loc. Ma obosea vizual, nu degeaba e o greseala foarte mare in designul interior si cel vestimentar. 
La tara este multa mobila de vopsit - nu as putea spune "de reconditionat" pentru ca starea lor e buna - am vopsit o masuta si un dulap, dar mai necesita ceva retusuri.

Initial am zis ca o sal las asa, simplu, dar mi se pare cam prea simplu. O sa-i aplic pe usi model, cu sablonul.


Mai trebuie putin retusata pe ici, pe colo si lacuita.
 Fratele mai mare al mobilei pe care v-am aratat-o aici.
 Decoratiunea-inima am primit-o cadou cand am participat la work shopul Annie Sloan, la Deco Art Store.






 (mai) Mesteresc
  • Un cardigan din lana groasa, netoarsa.
  • Tablouri cu fotografii, pe care le-am gresit din cauza ca am plicat lacul cu trafaletele :( Nu stiu cum sa le repar! Le-m facut pentru casa de la tara. Acolo pot sa fiu eu 100%, norocul meu ca nu am reclamatii, toata lumea ma suporta :))))





  • Si vreau sa va arat ce a reusit sa obtina o buna prietena, cu ajutorul frunzelor de nuc:

 Mi-a zis ceva despre otet si sare, batute cu ciocanul, se imprima cam pe orice tesatura. Daca va intereseaza, cer detalii.
Citesc
Nici marac…in stele.
Intentionez… 
Sa zugravim, am rugat pe cineva sa-mi aduca cutii de carton, o sa incep sa strang incet, incet. La noi trebuie doar reimprospatat, nu e mare lucru de facut pentru ca am zugravit/reparat seros acum 10 ani, dar de atunci nu am miscat nimic. E necesar. 
Ma gandesc…
...la tot ce scriu in jurnalul de azi :)
Imi doresc...
Ceva schimbari in decor, prin casa.
  Sunt recunoscatoare...
Pentru sanatate.
Astept cu nerabdare...
  • Urmatoarea excursie, care va fi in Maramures.
  • De cand n-am mai scris aici, am fost din nou in Apuseni. Sunt atat de multe locuri de vizitat, incat nu ajunge o luna, cred. De data asta am fost la Groapa Ruginoasa. Nu ma asteptam la asa ceva! Mi-a taiat rasuflarea, m-am simtit coplesita. Ma intreb cum o fi Marele Canion, daca aici a fost asa?!








  • Ziceam in Jurnalul din 28 aprilie (ce rar scriu!!) ca abia astept sa ma plimb cu Mura prin oras. Intre timp am adus-o la un control medical de rutina, i-am facut si baita. E foarte cuminte, blanda si putin sfioasa. Nu m-am plimbat cu ea atat de mult pe cat as fi dorit, deci dorinta asta ramane in stand by. Ei ii place apa foarte tare, ma gandesc sa ne aventuram pana la mare :) dar dupa ce ii va mai creste........blanita......pentru ca am tuns-o. Si nu la salon, ci in curte. Am tuns-o cu masina de tuns catei, electrica. Ofeta de la LIDL......... E cam caraghioasa pentru ca de blanita de pe cap si coada nu ne-am atins. No comment. Asta patesti daca esti catel cuminte :P


Imi place…
........Netflix!!! Na!
Au filme si seriale decente, curate, pentru toate varstele, fara nimic nimic vulgar in ele. Cu scenarii siropoase, previzibile, naive, cu accente creștine și decoruri minunate. Decorurile.... Aproape ca pierd subiectul filmului din cauza, sau datorita!!, faptului ca admir combinatiile de culori. M-am indragostit de o nuanta de verde (care, apropos, se gaseste la Annie Sloan - Amsterdam GreenSa nu mai vorbim de nuantele de bleu-turcoaz langa nuante calde de cafe au lait!!
Acum urmaresc When Call the Heart
Dar ma asteapta si continuarea de la "Anne with an E" - nu l-as recomanda pentru copii, pentru ca mai are cateva faze mai delicate. Anne este o orfana, care ajunge intr-o familie, din greseala. Ei doreau un baiat. Din cauza faptului ca Anne a trăit intr-un orfelinat si nu a avut cine sa se ocupe de educatia ei, mai vine cu niste povesti deocheate pe care le povesteste copiiilor de la scoala, motiv de mare suparare in comunitate.
Dar poveste ei e foarte frumoasa, ea are o personalitate deosebita, multa imaginatie, la toate astea se adauga faptul ca serialul e foarte bine realizat, aproape artistic. Dar ramane ce am spus mai sus: serial decent, curat - cu mici exceptii, doar pentru cei foarte scrupulosi. 

Nu-mi place…
Ce se intampla in tara.

Saptamana care a trecut

Una buna la serviciu.
Ieri…
Am terminat cursul de engleza, dar mai urmeaza, stiti cum e cu A1, A2...B1...si asa mai departe.
Azi..
Curat, poate calcat...d-astea...

Planuri pentru sfarsitul saptamanii…
Nu mare lucru. Odihna.

Cateva planuri pentru saptamana care urmeaza
Nu am "cateva", am unul si bun. Mergem in Maramures!

O fotografie de azi...de fapt mai multe, dar de joi 
Urmaresc pe FB pagina"Happiness is..." si o buna prietena mi-a facut cadou carte.





  

Un citat preferat pentru azi..
                     Happiness is...unexpected gift!!

9 comentarii:

  1. Cat de fain iti ies toate cele vopsite. Am vopsit si eu usa, dar m am plictisit, cred ca si din cauza ca pensonul era mic, dar nici rabdarea mea nu a fost acolo. La tine arata profi, bravo, e o placere sa le vad. Happiness is...watching before/afther diy.
    Din toata Romania, Maramuresul cred ca e pe locul I in inima mea:), asa ca vacantaaaaaaa placuta si...daca ajungeti la Borsa, prin stanga spitalului, cum urcati la vf Pietrosu, la 4 km (se ajunge lejer cu masina) este o manastire minunata prin liniste si loc si...Pietroasa..., e locul meu preferat din lume, pe trepte:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru mine Bucovina. M-aș muta acolo și nu glumesc!
    Mulțumesc pentru aprecieri, chiar înseamă mult pentru mine. Aaaa....nu-mi dau seama cum e sa te plictisești vopsind 🤭 și nici nu vreau sa aflu 😋
    O să țin minte traseul, mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar tu faci altele. Eu nu m-am încumetat sa fac săpun în casă.

      Ștergere
  3. Foarte frumos iti iese mobila de la tara!
    Nu te pacalesc, desi e si shabby.

    Daca tot v-ati gandit sa zugraviti, indraznesc sa va sfatuiesc sa schimbati si usile, o sa va schimbe complet aspectul casei, o sa zici ca nu mai esti la tine acasa.
    Noi asta iarna am inceput in sens invers, in sensul ca ne-am gandit sa schimbam usile (pentru ca erau din anii '70, de cand e blocul) si-apoi am ajuns sa zugravim toata casa intr-o saptamana. Daca tot am intrat in hora si s-a facut mult praf, macar s-o ducem pana la capat, asta a fost rationamentul. :)) Facem praf o data si bine. Si gata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Nici nu m-am gândit că mă păcălești.
      Nu ne_am gândit sa zugravim, m-am gândit!! să zugravim. 😀
      Marian a sugerat acum vreo doua luni, ca ar trebui sa zugravim bucătăria. Dacă tot fac mizerie în casă, sa știu de ce.
      Ușile nu le schimbam pentru ca, deși vechi (de când e blocul) sunt impecabile. Le-a recondiționat socrul meu (e tâmplar de modă veche, meseriaș bun) la două am pus geam, arată foarte bine.
      Eu de tablouri vreau să scap. Nu știu cum le-am suportat atâta timp, nu vreau să le mai văd

      Ștergere
    2. Abia acum mi-am dat seama ca poate suna rau ce ti-am zis :D, se poate intelege ca ti-am sugerat ca n-arata bine.
      Dar eu nu mai tin minte cum aratau usile tale, stiu numai ca erau clasice (ale noastre, insa, chiar erau urate cu crengi, stricate, cu geamul patat cu vopsea).
      M-am gandit sa-ti spun si tie doar pentru ca asta iarna o colega de-a mea s-a luat si ea dupa mine si-a facut fix la fel (usi + varuiala), si a fost si ea fericita, se simtea de parca nu mai era la ea acasa.
      Ii bun c-ale tale sunt bune si nu trebuie sa mai cheltui niste bani in plus.

      Ștergere
    3. Sunt mare amatoare de schimbări în casă, aș schimba și ușile cu mare pofta, dar ma bucur ca am avut posibilitatea sa le reparam și să salvam niște bani.

      Ștergere
  4. dulapul ala e mortaaaal!ce-mi place!cu ce vopsea lucrezi?am si eu de reconditionat o masuta

    RăspundețiȘtergere
  5. Am scris un comentariu lung si am reusit sa-l sterg.......
    Ziceam asa: folosesc Borma Wachs pe care o fasesc la Hornbach sau Pictor Shop. Are un miros perceptibil, ca atunci cand vopsesti peretii cu lavabila, dar trece in cateva zile (sa stii la ce sa te astepti daca ai o suprafata mai mare) Daca va stiti sensibili, poate ca ar fi bine sa lucrezi in afara casei (in curte sau o magazie) Lacul cu care finisez e un lac pe baza de apa, produs propriu al Hornbach, foarte calitativ si compatibil cu vopseaua. In combinatia asta rezista pana si pe masuta din sufragerie pe care mancam, punem rece sau cald, o mai murdarim cu inghetata sau suc de fructe. Se sterge cu carpa umeda si nu ramane pata!
    http://www.finetools.ro/FT530651
    Annie Sloan imi place, nu am lucrat niciodata cu ea, dar am invatat multe la un work shop la care am participat. In primul rand e organica, nu da alergii, poate fi folosita in spatii inchise si in preajma copiilor. Are si o acoperire foarte buna. Dar daca alegi A.S trebuie sa folosesti ceara si/sau lac tot A.S.
    A.S are niste culori minunate, pana si pigmentii sunt naturali.
    Sunt indragostita de Amsterdam Green, vreau s-o folosesc neaparat, stiu si cum!
    Annie Sloan Bucuresti
    http://decoartstore.ro/shop/desprenoi/

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

Postari recente

Recent Posts Widget