marți, 23 iunie 2015

Tablouașe si alte incercări...

Calculatorul nostru o fi plin de virusi, ca greu mai raspunde la comenzi. Abia am reusit sa editez cat de cat fotografiile din postare. Am vrut sa fac si un colaj. Imposibil!
Acestea fiind spuse, sperand sa pot ajunge pana la capat cu postarea, zic! 
 Ma chinui de vreo doua saptamani sa transfer imagine pe lemn, asa cum am vazut in tutoriale pe net, dar nu-mi prea iese. La prima imcercare (prima foto) a fost esec total. Daca voi recupera bucata de lemn, s-o pot refolosi, pot spune ca esecul a fost aproape total. Vom vedea!
 A urmat incercarea a doua, de data asta o combinatie intre tehnica decupajului si tehnica de transfer, soldata cu un semiesec ;)) 
 De ce nereusite? Pentru ca hartia nu se curata in totalitate, si lasa urme, margini albe.
 De vreo 2-3 zile mi-a venit ideea sa transfer pe lemn o fotografie a casei bunicilor, asa cum era ea cu cativa ani in urma. Ziua tatei va fi in curand si era un cadou foarte potrivit.
Fara sa gandesc(!!!) m-am dus azi la un fotocopiator, am xeroxat fotografia, dar mai tarziu mi-am dat seama ca este gresit pentru ca ar fi trebui sa scanez fotografia, apoi sa o inversez (nu stiu cum pentru ca nu fac eu lucrul asta, cer ajutor) si abia apoi s-o printez. Daca nu ati intele mare lucru, nu-i nimic, luati ca atare.
 Pentru ca eu vroiam sa fac tablouasul azi, am lipit pur si simplu fotografia pe suportul de lemn, am presat-o bine, sa nu fie goluri de aer, surplusul de adeziv l-am sters. Pe deasupra am dat cu lac mat pe care il folosesc si la decupaje, 
 Am facut agatatoare din sfoara, am prins-o cu capsatorul de tapiterie si gata. I l-am si dat lu' tata, ca a avut drum pe aici. 
Voila!

6 comentarii:

  1. breee, sa-ti fie rusine, tii blogul la secret!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aa, nu ma certa, pliiiiiiz :D
      Am vrut sa creasca traficul pe blog in mod natural, asta a fost singurul motiv. Ma bucur ca m-ai gasit pt ca ma simtem putin vinovata :P

      Ștergere
  2. Pentru "inversare" incearca IrfanView- si tasteaza L/R/V/H /Ctrl +u si ai rezolvat problema (cu V si U).

    Zilele senine!

    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Poti sa incerci si online la http://www.mirroreffect.net si pixlr.com Carmen

      Ștergere

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

Postari recente

Recent Posts Widget