vineri, 7 februarie 2014

Ruladă cu gem - de post

Ingrediente:

Pentru aluat:
  • 800 gr faina
  • 500 gr margarina
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 200 ml apa
  • 50 gr zahar pudra
  • un praf de sare
Umplutura
  • 1 borcan cu gem (am folosit de prune)
  • nuca, dupa gust
  • o lingurita cacao sau pudra de roscove

Mod de preparare:
Faina se framanta cu margarina, apa, praful de copt stins in otet, un praf de sare si zaharul pudra. Se lasa aluatul la "odihnit" aproximativ 30 de minute.
Aluatul se  imparte in doua, se intind doua foi. Pe suprafata lor se toarna gemul amestecat cu lingurita de cacao/pudra de roscove si nuca. Se ruleaza, se pun in tava si se coc la 220*C pana se rumeneste aluatul.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

Postari recente

Recent Posts Widget