sâmbătă, 15 februarie 2014

Prăjitura "Albă ca Zăpada"

Nu este nimic nou sub soare, dimpotriva. Sunt convinsa ca multe generatii de gospodine au preparat de-a lungul timpului aceasta prajitura. Bunica mea prepara des aceasta prajitura, de la ea a invatat si mama, acum eu :)
E un gust pe care il stiu din copilarie si de care mi-era dor, mai ales ca unul dintre fructele mele preferate este lamaia.
 Mod de preparare:
  • Pentru foi se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat care se lasa la odihnit cel putin o jumatate de ora. Apoi se imparte in trei, se intinde fiecare foaie si se coace pe fundul unei tavi intoarse. 
  • Crema se prepara astfel: In primul rand laptele si faina se fierb la foc mic, amestecandu-se continuu, pana se obtine o pasta tare si se lasa la racit. Intre timp untul, care a stat la temperatura camerei pana devine moale, se amesteca cu zaharul zeama si coaja de lamaie, 2 plicuri de zahar vanilinat (optional). Dupa omogenizare se amesteca cu pasta formata din lapte si faina. Se amesteca impreuna si se obtine carema care se intinde intre foi. Se acopera cu folie alimentara si eventual deasupra se pune geva tare, gen tocator apoi se pune la rece.
Este o prajitura pentru care trebuie sa ai rabdare, intre preparare si consum se recomanda o pauza de cel putin cateva ore pentru ca foile sa se inmoaie.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

Postari recente

Recent Posts Widget