marți, 27 ianuarie 2015

Fondue

I-am putea spune ca a fost un fel de mancarea saracului, devenita intre timp specialitate culinara.
O mancare simpla, care a aparut in Elvetia-Austria, ca o necesitate, pe principiul "decat sa aruncam, mai bine reinventam". Mai multe feluri de branza, invechite, intarite, usturoi si putin vin, se topesc incet, amestecand continuu pana obtinem o crema de branza. Asa ar suna in mare, reteta de fondue. Dar noi traim in alte vremuri si mai practic este sa cumparam de la hipermarket, ceea ce am facut si noi ;))
Am cumparat o cutie si initial am crezut ca e prea putin pentru 4 persoane, dar am zis "asta e, ne facem pofta". Surpriza! A fost destul, chiar ne-am saturat.
Se prepara extrem de simplu, de preferat este sa folosim o tigaie de ceramica, sau ideal este sa folosim un recipient special pentru fondue, ca cel din imagine Si nu-i moft, va explic imediat de ce.
Sursa foto
Cum ziceam, am cumparat o cutie cu fondue, am pus continutul intr-o tigaie de ceramica si am incalzit-o la foc moale, timp de aproximativ 5 minute, amestecand continuu. Noi am mancat cu crutoane, simple sau cu aromatice, si cu bucatele de muschilet. Combinatia  fondue+carne nu ne-a placut, ni s-a parut grea. Pe viitor vom manca doar cu crutoane.
 Asa arata fonduul incalzit, si cum spuneam mai sus, bun ar fi un recipient special care sa mentina crema calda, pentru ca eu l-am incalzit de trei ori ;))
Nu am reusit sa fac fotografii in timpul mesei, mi-ar fi placut sa va arat cum se intiiiiiinde branzica, dar eram prea preocupata sa mananc pentru ca la mine este irezistibila toata mancarea "alba" ;))
V-am convins, o sa incercati si voi?

2 comentarii:

  1. De unde ai cumparat cutia de fondue? Mie nu imi place brinza, dar sotul meu ar fi foaaarte incintat! Si ma gindesc sa-i fac o bucurie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la Cora din raftul cu specialitati (branza cu mucegai nobil & comp)

      Ștergere

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

Postari recente

Recent Posts Widget