Nu e o reteta ci o idee, in functie de preferintele culinare si de imaginatie. Pana la un punct este o reteta de post, dar daca punem si ceva carnita este o reteta de frupt.
- Ingrediente: varza de China
- fenicul - l-am folosit/mancat pentru prima oara si ne-a placut.
- rosii cherry
- ceapa rosie, n-am vrut alba pentru ca are gustul prea intens
- crutoaneeee, paine taiata cubulete mici, coapte in tigaie cu putin, putin ulei de masline, sare, piper, putina boia dulce (boiaua noastra dulce e cam iute, iar cea iute e foooarte iute ;)) ) oregano si busuioc din belsug,
- bucatele de bacon copt, taiat in felii subtiri.
- Toate ingredientele se amesteca ca la orice salata, impreuna, bineinteles cu dresingul din ulei, otet balsamic si sare.
Am mancat-o asa, simpla, fara altceva alaturi, o fripura sau alt fel de mancare.
In timpul prepararii am avut si asistenta, una bucata catel curios sau pofticios, cred ;))
Foarte interesant!!! N-am folosit nici odata primele 2 ingrediente! Ioana :)
RăspundețiȘtergereVarza de China are foile subtiri ca la salata noastra dar sunt mult mai multe, compacte. Dintr-una faci doua salate mari, dintr-o salata "de-a noastra" faci o salata. E adevarat ca si pretul e mai mare la varza de China.
RăspundețiȘtergereFeniculul e aromat, intr-un fel mai neobisnuit pentru noi, adica nu te-ai putea gandi ca merge la salata. Initial nu mi-a placut, eu mi-am facut separat, fara fenicul, dar a doua oara mi-am pus si mi-a placut. Poti incerca, nu costa mult, am dat pe o bucata 3,5 lei, dar am aflat ca e foarte sanatos.
Tks!!!
ȘtergereNici eu nu am folosit primele doua ingrediente, dar cu crutoanele sunt obisnuita, am un adevarat stoc de crutoane, atat doar ca-s fara unt, ca sa reziste mai bine in timp.
RăspundețiȘtergereDar cel mai tare m-a dat pe stape strachioara ta. Deci mai foloseste lumea! :)
Eu saptamana trecuta mi-am cumparat mai multe, de diferite culori, si acum fiecare mananca ciorbita din strachioara. Nu m-am riscat si la musafiri, dar din cate imi cunosc eu prietenii nu vor face nazuri, noua ne plac mult!
Si noua ne plac strachioarele! Acum tocmai m-am ridicat de la masa, am papat ciorbita...ghici din ce ;))
ȘtergereCrutoane cu unt, zici... :)
ȘtergereN-am mancat fenicul si nici varza de china. Nu stiu ce gust au, dar explicatiile si pozele ma fac sa-mi ploua in gura de pofta :D
RăspundețiȘtergereVarza de China e ca o salata, subtire si fina. Despre fenicul nu pot sa zic decat : incearca-l!
RăspundețiȘtergere