...mda, exact asa se numeste si e foarte buna!
Si, cred, o idee excelenta pentru ce-i de facut cu cozonacul care nu s-a mancat de sarbatori.
Ingrediente:- 1 paine sau 1/2 cozonac uscat
- 3-4 linguri unt sau margarina
- 1 litru lapte (am folosit doar 500 ml si a fost suficient)
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- gem sau marmelada
Se taie painea sau cozonacul in felii subtiri si se unge cu unt, in strat subtire, fiecare felie. Intr-o tava unsa, si ea, cu unt se aseaza pe rand feliile cu partea unsa in jos.
Se infierbanta laptele cu zaharul si putina vanilie, se bat galbenusurile si se toarna peste painea/cozonacul din tava. Dupa ce s-a imbibat bine, se pune deasupra gemul si se pune tava la cuptor (cuptorul deja incins, normal) si se tine cca 15-30 minute. Apoi se pun albusurile batute spuma si se mai tine la cuptor pana se incheaga bezeaua - "Retete batranesti" - Maria Cristea Soimu/ pg.239
Pofta buna!
Aaaa, cum n-am văzut rețeta asta? Am jumătate de cozonac cam "batraior" cu care nu prea știam ce sa fac. Maine îl "intineresc"!
RăspundețiȘtergereSi la noi urmeaza maine tura a doua. Iti sugerez sa pui si niste nuca peste stratul de gem, eu asa intentionez.
ȘtergereCe nu am înțeles, gălbenușurile se amesteca cu laptele?
RăspundețiȘtergereDa, galbenusurile se amesteca cu laptele. Intr-adevar, dupa ce am scris eu nu se intelege prea bine desi am copiat direct din carte.
RăspundețiȘtergereMulțam de precizare! O sa ma întorc să-ți spun cum mi-a ieșit ☺
ȘtergereDa, chiar sunt curioasa.
ȘtergereTocmai am băgat cozonaco-prajitura asta la cuptor. Sper sa iasă bună, ca s-au anunțat și niște musafiri. Vedem...
ȘtergereHi, hi, si a noastra e la cuptor.
ȘtergereSi eu sper sa iasa buna, acum am emotii pentru tine ;))
A iesit super! Nici nu s-a prins lumea din ce-i facuta. Am reusit sa pozez o felioara (ce-a ramas pana luni dimineata), o pun acuma pe blog. Multam de reteta! :)
ȘtergereMa bucur mult!! Eram foarte curioasa, intram mereu sa verific comenturile sa vad daca mi-ai scris.
Ștergere