duminică, 14 mai 2017

Am facut-o si pe asta!

Nu-s ce mi-a venit, ca pana la urma am facut telemea. Din frigiderul nostru, branza este aproape nelipsita, chair si de bivolita, dar eu am vrut sa fac. Am cumparat de la tanti Nina 5 litri de lapte si am purces.
Reteta n-o sa dau, e netul plin de ce vrei si ce nu vrei, tutoriale, filmulete, comentarii, pareri & comp.
Din 5 litri de lape au iesit cam 650 gr de branza. Cam putina.
Si nici pe gustul meu nu a iesit, pentru ca e destul de moale, nu se poate da prin razatoare, asa cum imi place mie sa fie branza, dar tot imi place!!
Pai cum sa nu-mi placa daca am facut-o noi?!
Munca e destul de multa pentru doar 650 gr de branza, dar as repeta procesul oricand!













9 comentarii:

  1. Eram sigura ca ai facut halumi:)) si abia asteptam sa vad cum ai facut:). Am facut si eu cas in adolescenta:),dar n am idee ce gust avea ca nu manancam si nu mananc cas:).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu stiam ce e hallumi, am cautat pe net, ca sa constat ca am si mancat :))
      Nici mie nu.mi place casul.

      Ștergere
  2. super, buna treaba, asa ai un produs facut in casa in care stii ce ai pus sigur!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asta e ideea, sa stii ce mananci. Daca as putea sa renunt si la zahar, as face treaba buna :))

      Ștergere
  3. Branza aceea cred ca se intareste daca scursa bine si e tinuta cu sare. zic... nu stiu.
    Oricum felicitari! Am banuit de cand ai pus poza ca vei face branza. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc :)
      Trebuie sa studiez metode de maturare. Branza mea preferata e aceea tare, care se poate da pe razatoare.

      Ștergere
  4. Preferara mea este cum ai facut-o tu...iamiiii

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...