duminică, 12 februarie 2017

Cum este sa fii cazat la pensiunea "La moara" din Fundu Moldovei

Nu obisnuiesc sa las comentarii despre locurile unde am fost cazati. Obicei prost! Asa cum si noi ne folosim de review-urile altor turisti, frumos ar fi sa fac si eu la fel.
De data asta nu va fi un comentariu sec, ci o intreaga descriere a zilelor petrecute la pensiunea "La Moara" din Fundul Moldovei.
Am vrut sa mergem de revelion la Alba-Iulia dar ne-am gandit ca mai mult cheltuim si n-o sa vizitam mare lucru si ca vom cheltui o poala de bani doar ca sa facem un drum pana acolo, sa mancam bine :D si sa venim acasa. Prea multi bani pentru atat de putin!
Sotul a zis "stop" si a venit cu o propunere: "lasa ca mergem in februarie in Bucovina, ne plimbam si cu mocanita, vizitam calutii Hutuli... Na, ce puteam sa mai fac, ar fi zis cineva "nu"?
Si am pornit sa cautam cazare... Nu stiu daca pretentiile noastre sunt mici sau mari, in ceea ce priveste cazarea, dar stiu ca gasesc destul de greu ceva sa-mi placa. Refuz cazarile care au baie pe hol!! sau care au peretii prea colorati sau piatra si lemn aranjate intr-un mod kitschios. 
Din pacate oamenii n-au inteles ca traditionalul e cel mai frumos si se arunca sa-si decoreze pensiunile in multe feluri, care mai de care mai uluitoare in cel mai negativ sens (daca negativul poate fi "cel mai" :P )
Am gasit trei cazari, la care am si facut rezervare - urmand sa alegem ce ni se potrivea mai bine, insa sotul nu a fost multumit de asezarea pensiunilor fata de punctele de interes. El isi face foarte bine lectiile, stie exact cati km parcurgem de la un punct la altul, e totul foarte bine programat pe zile, eu doar primesc informatia si caut cazare.
Glumeam spunand ca o sa fiu data in consemn la intrarea in judet, din cauza rezervarilor pe care le-am facut si pe care le-am anulat. 
Intr-un final ne-am hotarat sa alegem pensiunea "La moara". Cu inima putin stransa pentru ca tariful este de 200 lei /zi cu mic dejun inclus, ceea ce puteam obtine si in alta parte pentru doar 120-130 lei.
Dar asta e, ne-a placut stilul rustic, nu am mai avut un concediu de mult, si am zis ca merita efortul.
Va zic sincer ca mi-a fost putin teama ca ramanem fara camera pentru ca gazdele nu au vrut sa ne ia avans. Ok, am zis, 'om gasi noi unde sa dormim, n-om sta in masina :)))
Drumul a fost lung si obositor, dar am ajuns cu bine si ne-am vazut cazati si din momentul asta au inceput sa curga surprizele placute, una dupa alta. Am fost surprinsi pana am plecat acasa!
Nici nu stiu cu ce sa incep... Mda...curatenia...ceva izbitor, unde expresia "sa te simti ca acasa" capata alt sens. Nici acasa, uneori, nu te simti atat de bine. Daca de obicei, indiferent cat de curat este, sunt precauta cu obiectele sanitare, de data asta m-am simtit chiar ca acasa. Fara sa-mi fie sila de ceva sau sa am vreo retinere de vreun fel.
Trebuie sa va spun ca laitmotiv-ul pensiunii este lavanda, pe care o regasesti la toate ferestrele, in vaze. 

Asternuturile sunt albe, scartaie de curatenie, si arata atat de cozy cu danteluta pe ele! Eu nu suport asternutul alb, dar deja ma declar indragostita si vreau asternuturi albe cu dantela :P
Urmatoarea surpriza a fost la masa de seara. Multa! Multa si buna. Mamaliguta cu branza, ciulama de pui cu ciuperci, papanasi si suc de merisoare facut in casa. Am baut mult, pentru ca e o bautura dulce-acrisoara, exact ce-mi place mie.
Dupa cina, la somn. In camera a fost atat de cald ca am deschis fereastra peste noapte sa ne aerisim :))
Pentru vineri am avut o cerere speciala, mancare de post. Pfua...am mancat la micul dejun cat as fi mancat acasa toata ziua: zacusca, salata de vinete, rosii, ardei gras, turte!!!, gem de fructe de padure, ceai.  La cina am avut si desert de post. Minunat!
Nu doar noua ni s-a parut ca e foarte multa mancare. Vineri seara au mai venit doua familii care au avut aceeasi parere :))
Sambata am avut un desert pe care o sa-l visez multa vreme de acum incolo: clatite cu branza, la cuptor cu capac de bezea. Nu am putut s-o mananc pe toata :(( din cauza ca mancasem mult si satios inainte :D
E de inteles ca o sa visez la ea multa vreme :))
Daca ajungeti vreodata "La moara", nu va luati sapun, gel de dus si sampon - cum am facut eu - le veti gasi acolo, si inca eco. Plus casca de dus :)

De asemenea, gazdele pun la dispozitie biciclete. Un lucru care m-a impresionat a fost ca au panta pentru carucioare.

Am fost uimita sa vad ca au astupat pana si teava de scurgere de la vasul de toaleta.

Va spuneam ca am fost surprinsi pana in ultima clipa, la propriu: gazdele ne-au facut si pachet pentru drum. Au zis: "cum...nu se poate...6 ore..." Si ne-am trezit cu sandvisuri, desert, fructe si apa, intr-un pachetel. What??

Leater edit: am uitat sa spun ca painea si untul sunt home made :)


Va las mai jos cateva fotografii, unele facute de mine, altele luate pe de site-ul lor 

La moara
La moara
La moara
La moara
La moara
La moara
La moara
Primaria Fundu Moldovei



Imi este foarte clar ca vom reveni acolo. Este extraordinar sa vezi ca o mana de oameni au inteles cum se face turism la modul cel mai profesionist, fara sa ia pielea de pe tine. Ba dimpotriva!
Nu ne pare rau pentru niciun banut cheltuit acolo :)

8 comentarii:

  1. ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
    Arata asa frumos totul! ❤ Ma bucur c-ai gasit asa o "casuta din poveste", c-ati avut un concediu reusit (in mare parte datorita si pensiunii curate unde v-ati umplut si burticile in mod corespunzator :D) si c-ai impartasit si cu noi toate aceste detalii.
    Referitor la pret, noi acum preferam sa stam mai putin in vacante, dar sa alegem un loc mai bun (asta dupa ce-am nimerit cateva cazari unde nu m-am simtit bine). Prefer sa stau 3-4 zile cu 200-250 de lei decat 6-10 zile cu 100 de lei (nu din snobism, ci din motive de grad de curatenie). Lenjeria alba nu-mi place nici mie acasa la mine, dar in vacante vreau doar alba :)) pentru ca e un indicator pentru curatenie.
    Tare mi-ar placea sa am dormitorul ca si camera voastra de la pensiune (dintotdeauna mi-au placut: contrastul dintre peretii albi, mobila inchisa la culoare si un usor stil rustic)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de accord cu tine in totalitate.
    Stii ca mie nu-mi plac peretii albi, dar in stilul rustic, pe care il ador, altceva nici nu se potriveste.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos arata! Multumesc de recomandare!!!!! Sper sa ajung si eu in Moldova candva. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am mai fost acum cativa ani in august.
    Mai multe flori ca atunci, n-am vazut niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamne ce frumos e acolo, si radioul ala imi aminteste asa de tare de bunicul meu cum asculta dimineata "trei culori" si apoi stirile
    te pup,
    cristina

    RăspundețiȘtergere
  6. ah..ce mult as vrea sa ajungem!! multumesc de review, pe mine m-ai convins!!! 200 lei de persoana? noi suntem 2 adulti si doi copii, trebuie sa imi fac niste calcule..inclusiv cu masa...
    sa va fie de bine vacanta!! Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu de persoana!!, de camera/2 pers. :))
      Tarifele "normale" sunt de 120-130/camera/2 pers.cu mic dejun inclus. "La moara" este de 200.
      Poti sa dai un tlf sa afli detaliile care te intereseaza.

      Ștergere
    2. multumesc tare tare mult!! :):)
      cu drag, Mihaela

      Ștergere

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

Postari recente

Recent Posts Widget