miercuri, 7 septembrie 2016

Salată caldă cu garnitură de orez basmati

Pentru salata calda am folosit cate o bucata din:

  • telina, 
  • ardei kapia, 
  • radacina de pastranac, 
  • radacina de patrunjel, 
  • vanata, 
  • sfecla rosie
  • morcov mare 

Se curata, se spala si se taie pe lung, toate legumele. La inceput sa pun in tigaie, cu putin ulei, radacinoasele tari, dupa ce s-au inmuiat se adauga si celelalte legume.

Pentru gust si aroma mai puternice, am mai adaugat putin ghimbir, ardei iute, alune caju (le-am cumparat crude, dar le-am rumenit putin inainte de a le adauga in salata), sare, piper si putin coriandru. Dar putin, pentru ca mie nu-mi place. E prea parfumat, l-as folosi in industria cosmetica :))

  • de vreo doua luni folosim ulei de floarea soarelui, presat la rece, nerafinat. Costa numai 5 lei kg.

Intre timp am preparat orezul basmati si l-am mai lasat la odihnit pana s-au gatit legumele. 
Daca vi se pare ca legumele sunt taiate cam gros, ei bine nu vi se pare, chiar sunt, dar nu le-am taiat eu. Nah...cand vine sotul in bucatarie sa te ajute la prepararea mesei, nu poti sa mai comentezi nimic. 
E bun si bine tot ce face el :)
 Legumele nu se gatesc complet, ci doar trebuie sa fie putin moi. Stiti voi....al dente.
Cand sunt gata se servesc alaturi de orezul bezmetic :P
Va recomand sa puneti in salata putin otet balsamic, suc de lamaie sau sos de soia. 

Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Mi-am cumparat si eu azi o punga mica de "orez bezmetic", sa incerc sa vad cum este; pe punga scrie ca orezul basmati e un tip de orez aromat si inca nu stiu la ce gust sa ma astept. Am citit ca e mai hranitor decat cel normal si sper sa-mi placa.
    Legumele sunt taiate frumos, nu era nevoie sa (-l)te scuzi. :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Hm...eu nu i.am simțit vreo aroma aparte, dar are alt gust fata de cel "normal"
    Sunt bune amândouă, fiecare în felul lui. O sa.ti placa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Alina, de unde iei uleiul presat la rece? Are gust pronuntat de floarea soarelui? Tin minte ca la bunica, in copilarie, veneam cu uleiul de acasa pt ca nu il puteam suferi cu nici un chip pe al ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E fix asa, cu gust pronuntat de floarea soarelui. Sunt foarte multe targuri prin diferite sate din Teleorman, si cand mergem cumparam si branza, pasari vii, ulei, si ce s-o mai gasi si credem ca avem nevoie.

      Ștergere
    2. Nu stiu daca va mai vedea Claudia comentariul asta, dar il scriu.
      Asta e un ulei presat la rece produs in Iasi:
      http://www.prodsor.ro/gallery/
      De aici se poate comanda online:
      https://casutanaturii.ro/ulei-floarea-soarelui-presat-rece-1l-oteleni

      Ștergere

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

Postari recente

Recent Posts Widget