sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Salată...fără nume

Nu e o reteta ci o idee, in functie de preferintele culinare si de imaginatie. Pana la un punct este o reteta de post, dar daca punem si ceva carnita este o reteta de frupt.
  • Ingrediente: varza de China
  •  fenicul - l-am folosit/mancat pentru prima oara si ne-a placut.
  •  rosii cherry
  •  ceapa rosie, n-am vrut alba pentru ca are gustul prea intens
  • crutoaneeee, paine taiata cubulete mici, coapte in tigaie cu putin, putin ulei de masline, sare, piper, putina boia dulce (boiaua noastra dulce e cam iute, iar cea iute e foooarte iute ;)) ) oregano si busuioc din belsug, 
  • bucatele de bacon copt, taiat in felii subtiri.
  •  Toate ingredientele se amesteca ca la orice salata, impreuna, bineinteles cu dresingul din ulei, otet balsamic si sare. 
Am mancat-o asa, simpla, fara altceva alaturi, o fripura sau alt fel de mancare.
In timpul prepararii am avut si asistenta, una bucata catel curios sau pofticios, cred ;))

8 comentarii:

  1. Foarte interesant!!! N-am folosit nici odata primele 2 ingrediente! Ioana :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Varza de China are foile subtiri ca la salata noastra dar sunt mult mai multe, compacte. Dintr-una faci doua salate mari, dintr-o salata "de-a noastra" faci o salata. E adevarat ca si pretul e mai mare la varza de China.
    Feniculul e aromat, intr-un fel mai neobisnuit pentru noi, adica nu te-ai putea gandi ca merge la salata. Initial nu mi-a placut, eu mi-am facut separat, fara fenicul, dar a doua oara mi-am pus si mi-a placut. Poti incerca, nu costa mult, am dat pe o bucata 3,5 lei, dar am aflat ca e foarte sanatos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu nu am folosit primele doua ingrediente, dar cu crutoanele sunt obisnuita, am un adevarat stoc de crutoane, atat doar ca-s fara unt, ca sa reziste mai bine in timp.
    Dar cel mai tare m-a dat pe stape strachioara ta. Deci mai foloseste lumea! :)
    Eu saptamana trecuta mi-am cumparat mai multe, de diferite culori, si acum fiecare mananca ciorbita din strachioara. Nu m-am riscat si la musafiri, dar din cate imi cunosc eu prietenii nu vor face nazuri, noua ne plac mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noua ne plac strachioarele! Acum tocmai m-am ridicat de la masa, am papat ciorbita...ghici din ce ;))

      Ștergere
  4. N-am mancat fenicul si nici varza de china. Nu stiu ce gust au, dar explicatiile si pozele ma fac sa-mi ploua in gura de pofta :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Varza de China e ca o salata, subtire si fina. Despre fenicul nu pot sa zic decat : incearca-l!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...