marți, 14 octombrie 2014

"Trandafiri"

O reteta veche de cel putin 48 de ani (!!!), luata dintr-o "Sanda Marin".
Ingrediente:

Aluat:
  • 400 gr faina
  • 30 gr drojdie
  • 2 oua intregi + 1 galbenus
  • 1 pahar cu lapte
  • 2 lingurite de zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita rom
  • vanilie/zahar vanilinat
Pentru crema:
  • 125 gr unt
  • 100 gr zahar pudra 
  • cacao - optional
Mod de preparare:

Se cerne faina intr-o covata si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu cele doua lingurite de zahar si putin lapte, pana obtinem o crema. Se toarna peste faina apoi se adauga 2 oua intregi si galbenusul frecate cu sare, laptele cald, o lingurita de rom si vanilia/zahar vanilinat. Aluatul se framanta bine pana face basici -  trebuie sa fie potrivit de moale. Se pune la dospit.
Separat se freaca untul cu zaharul (si cacaoa) pana se obtine o crema.
Cand aluatul a crescut se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina, se intinde o foaie de 1 cm grosime, iar deasupra se intinde crema de unt intr-un strat cat mai egal. Se ruleaza sul si se taie bucati de 3-4 cm, care se aseaza pe una din fete, intr-o tava rotunda, unsa cu unt.
Bucatile nu se pun lipite una de cealalta, ca sa aibe loc sa creasca. Se ung "trandafirii" cu crema de unt apoi se coc la foc potrivit.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...