...mda, exact asa se numeste si e foarte buna!
Si, cred, o idee excelenta pentru ce-i de facut cu cozonacul care nu s-a mancat de sarbatori.
Ingrediente:- 1 paine sau 1/2 cozonac uscat
- 3-4 linguri unt sau margarina
- 1 litru lapte (am folosit doar 500 ml si a fost suficient)
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- gem sau marmelada
Se taie painea sau cozonacul in felii subtiri si se unge cu unt, in strat subtire, fiecare felie. Intr-o tava unsa, si ea, cu unt se aseaza pe rand feliile cu partea unsa in jos.
Se infierbanta laptele cu zaharul si putina vanilie, se bat galbenusurile si se toarna peste painea/cozonacul din tava. Dupa ce s-a imbibat bine, se pune deasupra gemul si se pune tava la cuptor (cuptorul deja incins, normal) si se tine cca 15-30 minute. Apoi se pun albusurile batute spuma si se mai tine la cuptor pana se incheaga bezeaua - "Retete batranesti" - Maria Cristea Soimu/ pg.239
Pofta buna!