- 500 gr faina
- 300 ml apa
- 50 ml ulei
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita cu zahar
- 1 pliculet drojdie
- rozmarin, busuioc, oregano
Mod de preparare:
- Se pun intr-un vas apa putin incalzita, zaharul, sarea si uleiul si se amesteca. Apoi se pun faina, drojdia si aromaticele si se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios.
- Se unge cu ulei o tava intinsa (cca 35/40 cm), se aseaza aluatul, si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
- Aluatul se apasa din nou cu degetele intinzandu-se pe toata suprafata tavii.
- Separat se amesteca 2 linguri de ulei si 2 de apa si se unge toata suprafata. Se mai lasa la odihnit 15 minute apoi se coace.
Am vazut ca in multe retete se recomanda ca aromaticele sa se presare deasupra dar eu am preferat sa le amestec in aluat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag