joi, 21 iulie 2022

Maramures 2022 - 1

Maramures 2022 - 2 

Maramures 2022 - 3

Mi-am dorit lapotop, in primul rand, ca sa pot posta in concedii, zilnic. Insa noi umblam atat de mult, incat seara sunt prabusita de oboseala si nu-mi doresc decat sa dorm. 

Acum suntem intr-un mic concediu in Maramures, ne-am pornit la drum luni dimineata, am oprit putin in Alba Iulia, cat sa ne dezmortim, apoi ne-am continuat drumul. 

In curtea Catedralei, in Alba, mirosind trandafiri - foto varianta 2022. Avem si varianta 2019, trebuie sa caut fotografia





Cand spui Maramures, spui Mocanita. Am cumparat biletele on line, stand pe o bancuta in Cetatea Alba Carolina, la o inghetata - copiii sub 6 ani au gratuitate. 
De departe, probabil unul dintre cele mai bine organizate lucruri din Romania, este acest circuit.
Dupa cum spuneam, am cumparat biletele on line, cu masa inclusa. Am primit doar confirmarea platii, urmand ca in ziua calatoriei sa mergem la casa de bilete unde se dau biletele si cele 4 vouchere pentru:
1 - o masa calda
2 - cafea, ciocolata calda 
3 - patiserie (o gogoasa mare simpla sau cu branza, la alegere)
4 - o bautura (bere sau suc)
Stiam la ce sa ne asteptam, fiind deja a doua oara cand ne plimbam cu aceasta mocanita, dar tot am avut surprize placute! 
Au modernizat wc-urile, iar in fiecare toaleta sunt dispensere cu dezinfectat pentru a putea dezinfecta capacul de la toaleta, clanta si maneta cu care se trage apa. In general, am invatat-o pe Elena ca se trage apa punand putina hartie igienica pe clapa si ca deschidem usa toaletei cu cotul sau ne protejam cu putina hartie igienica. Aici nu a mai fost nevoie, pentru ca am avut posibilitatea sa dezinfectam tot. Bineinteles ca ne-am si spalat pe maini. Dispenserele cu sapun si apa se activeaza cu senzori, practic nu e nevoie sa pui mana pe nimic. Deci se poate sa mergi la o toaleta publica si sa-ti mai si placa!!!












Usor plictisita pentru ca nu se mai vedea luminita de la capatul tunelului, adica prima oprire :))))

I-am promis, chiar daca nu sunt de acord cu aceste chimicale, ca la prima oprire ii voi cumpara o ciocolata calda - am stat la unul dintre vagoanele-terasa si i-a fost putin cam frig la inceputul calatoriei.






La capat, calatorii din fiecare mocanita sunt intampinati de un grup de dansatori.




Se imprieteneste foarte usor cu orice copil - acolo incerca sa-si faca o noua prietena...
.....si a si reusit.
O mocanita vine, alta se pregateste de plecare.
Flori din salbaticie, pentru o batrana locomotiva
La un moment dat, pe traseu, ne-am intalnit cu un alt tren care venea
Oprire pe drumul de intoarcere








De acolo, am mers la Cascada Cailor - pentru cascada se urca cu telescaunul din Borsa, apoi este un traseu de aproximativ 15-20 de minute, si nu inteleg de ce pe indicator este scris ca se parcurge traseul in 40 de minute. Dupa cum spuneam, am urcat si am coborat cu telescaunul, dar daca vremea e buna, nu va grabiti si sunteti odihniti, puteti cobori pe jos.  
Fiind seceta, cascada are un debit mic. 




 
Daca ati avut rabdare sa parcurgeti toata aceasta postare, cu 46 de fotografii, va multumesc! :)
Va urma!


8 comentarii:

  1. foarte frumos, nu am fost niciodata, si chiar intentionam, am pus pe lista :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt multe sate cu biserici de lemn, patrimoniu UNESCO, dar nu foarte populare, multă lume nu știe despre ele. iar satele respective, traseele până acolo, sunt de un pitoresc rar întâlnit.

      Ștergere
  2. Frumoasa calatoria voastra. O zona plina de farmec si mister pentru mine. Sper sa ajung si eu intr-o zi prin zona maramureseana.
    Concediu placut in continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai să vii și au să revii, dă dependență. Din păcate, azi plecăm spre casă :(

      Ștergere
  3. Minunate locuri! Concediu plăcut în continuare si multumim că ai împărtășit cu noi bucuriile voastre!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

Postari recente

Recent Posts Widget