sâmbătă, 27 decembrie 2014

Secrete/trucuri in bucatarie

Cateva trucuri interesante, via Country living, pe unele le stiam, dar pentru altele sunt de-a dreptul recunoscatoare ca le-am aflat. Vi le arat in continuare pe cele pe care le-am retinut, pe restul le vedeti aici.
sursa foto
  • Marinati bucatile de carne in : bere, otet, sucuri de citrice, papaya, rosii sau ananas. Aceste sucuri contin acizi si vor face carnea mai frageda.











Sursa foto
    • Puneti fructele necoapte suficient, intr-o punga de hartie impreuna cu un mar si lasati-le peste noapte. Merele degaja etilena iar aceasta grabeste procesul de coacere.















    Sursa Foto
    • Curatati petele de pe obiectele din inox, cu alcool. Se toarna putin alcool pe un tampon de vata si se curata zonele cu probleme.
















    Sursa foto
    • Pentru a salva o tigaie arsa, se presara bicarbonat, 4-5 lingurile cu sare si apa. Se lasa peste noapte sa actioneze. Se curata cu o spatul ade plastic/silicon.















    Sursa foto
    • In sertarul pentru legume/fructe asterneti prosopele de hartie. Acestea vor absorbi excesul de umiditate care face ca legumele si fructele sa putrezeasca.
















    Sursa foto
      • O frunza de dafin pusa in recipientrul in care tinem faina, orezul sau pastele va impiedica formarea gargaritelor.
















      Sursa foto
      • Daca ridichile, telina sau morcovii si-au pierdut prospetimea, puneti-le intr-un bol cu apa rece impreuna cu o felie de cartof crud. Acestea se vor revigora imediat.










      Cred ca va sunt de folos, mie imi sunt :). O zi buna sa aveti!

      4 comentarii:

      1. Interesante trucuri ...
        Prosopele de hartie pun si eu in sertarele din frigider unde tin fructe si legume, dar ... din lene, ca sa arunc cu totul ce mai cade din ele, sa nu sterg mereu. Se pare ca, de data asta, lenea mi-a fost de folos. :D
        Sa te rasplatesc si eu cu un truc gasit pe internet acum cativa ani - poate-l stii deja: pe cratita in care se fierb cartofii pt piure se pune orizontal o lingura de lemn si apa nu se va mai umfla, nu va mai da in foc.

        RăspundețiȘtergere
      2. Utile trucuri, unele le știam și le-am incercat ,chiar au funcționat,nu am auzit Țuculescu cu frunza de dafin dar cu siguranță o voi incerca! Mulțumim că ai împărtășit cu noi!

        RăspundețiȘtergere

      Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

      Postari recente

      Recent Posts Widget