duminică, 1 octombrie 2017

Week-end-ul asta

✿ Week-end-ul trecut

Ieri am inceput treaba tarziu, pe la pranz, pentru ca am fost cu Mura la doctor. Isi scutura capul des, si mi-am dat seama ca are probleme cu urechile. Are otita la urechea dreapta, nimic grav, dar ea a fost asa de suparata ca la intoarcere a intrat in cotet si nu a mai iesit cateva ore :))
Intre timp eu mi-am vazut de treaba.
 Si sotul meu la fel: a continuat sa lucreze la cotet.
 Am ales pana la urma servetele cu motive etno, sa pun pe cuier, dar adezivul IDEA mi-a stricat cuierul, si o spun cu toata raspunderea. Din nefericire toate magazinele de hobby-uri au produse de la IDEA, dar eu nu mai vreau sa mai aud de ei. Poate ca au alte produse bune, insa adezivul pentru decupaj ramane ALB dupa uscare, nu devine transparent. Maaare porcarie! Problema e ca tocmai am cumparat un borcan mare, si mai aveam unul mic acasa, de care uitasem, si nu am ce sa fac cu ele. 
 Agatatorile pentru cuier le-am smirgheluit ca s apara uzatae. Nu ma pot abtine!!!
 Ce va spuneam mai sus :(
 Mura inca suparata :D
 Si urmatorul proiect ;;)
 Am smirgheluit noptiera, am curatat-o de praf si paianjeni, am degresat-o si curatat-o.
 Sticlele, dragutele, inainte sa le stric. 
 Nu asta e defectul cel mai mare, pata am rezolvat-o deja. Ele sunt compromise tot din cauza adezivului de la IDEA - dar o sa revin intr-o postare cu mai multe detalii.
 Mura...

Detalii ale cuierului :)


 Catelusele stau tolanite la soare, profita ca Mura e legata si pot sta si ele linistite. Mura are o personalitate efervescenta, si o mai legam, mai ales dimineata, altfel sta in spinarea nostra la propriu!!, si ne musca, la propriu!!, nu din rautate, doar din joaca. Doar ca joaca la ea poate dura ore. Ca sa ne putem bea cafeaua in curte trebuie legata, altfel bea cu noi din cana, la propriu!! Ea le face pe toate "la propriu" , pentru ea nu exista jumatati de masura. Daca i se face dor de noi, deschide usa, intra in casa, in camera si ne trezim cu ea peste noi. Asa ca ne-am invatat sa incuiem usa, nu de alta, dar nici nu se lasa scoasa :))


Cutia de lemn terminata, cu balamalele si incuietorle puse la loc.


 Noptiera. Stiam cum vreau sa fie noptiera. Stiam!! Intre timp m-am razgandit, dar mai bine pentru ca alesesem un stil prea elegant si nu mi se potriveste. Voi reveni!
 Si cuierul. Sa recapitulez: o usa de la casa veche, care a stat ani de zile prin curte, am spalat-o, am curatat-o, am eliminat elementele care incurcau, am vopsit-o, pe unde am crezut ca e necesar, cu vopsea alba pe baza de creta, am aplicat servetele cu motive etno, am facut si putin contrast cu negru, am aplicat agatatori, am lacuit-o. Acum urmeaza sa fie agatata pe perete.


 Stiu ca trecerea e cam brusca, de la cuier la struti, dar fac si ei parte din ziua de azi. Pe drum am tras pe dreapta ca sa cumparam ceva, vis-a-vis de o ferma de struti. Drumul nostru pe la tara e pe acolo, nu erau o noutate pentru noi, dar e prima oar acand oprim. Sunt foarte draguti, au ochi frumosi cu gene lungi si un comportament bizar: unul a "dansat". S-a infoiat, s-a lasat in jos, s-a ridicat, si a tot facut jonghlerii cu capul :))












Sa aveti o saptamana frumoasa!

6 comentarii:

  1. Mie imi place cum ti-a iesit cuierul, nu mi se pare deranjant detaliul care te supara pe tine (din cauza adezivului alb in loc de transparent). Chiar se integreaza bine in "poveste", pentru ca vopseaua pe baza de creta e si ea tot alba si nu e aplicata perfect, ci in mod voit cu imperfectiuni. Imperfect langa imperfect merge bine. A, si mi se pare ca usa-cuier se potriveste cromatic foarte bine cu peretele de care e sprijinita acum. Chiar imi place!
    PS: Am observat la geam perdelutele facute demult de Aurelia. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi.am propus sa gandesc pt fiecare obiect schimbat, ca si cum il fac pt o comanda. Sunt setata asa, cred ca d-aia ma deranjeaza.
      Da, perdelutele sunt facute de A.

      Ștergere
  2. Vaaai ce fain ti a iesit cuierul, nu pune haine pe el, poate un cosulet din panusi cu niste lavanda sau alte flori uscate, poate o coronita din fan...Este un obiect de decor suuuper. Imi place maxim, sau poate o ie pe un umeras din lemn tot asa vopsit sa stea agatata in cuier:). Eu mai foloseam aracet, parca nu ramanea alb:) (la un mom dat investisem si eu in adezivi, dar n am vaz diferente;).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O idee foarte buna! Ie n.am de unde, ce am port (2), dar se gaseste ceva de agatat.

      Ștergere
  3. Asa am avut si noi la casa o catelusa adusa de prin paduri de la Cluj...toate bune si frumoase pana a mai crescut ...le facea si ea pe toate la propriu...a trebuit sa o legam ca nu mai stateau fetitele in curte...de trei luni ne-am mutat la bloc si a trebuit sa o dam la adapost...au zis ca o duc in Germania...cica majoritatea cainilor de la noi acolo merg adoptati.

    Spor la decorat...e maxim cuierul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca e foarte greu sa te muti de la curte la bloc :(

    Mura e un catel foarte activ, nu sta cuminte nici cand ploua :))

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

Postari recente

Recent Posts Widget