miercuri, 29 aprilie 2015

Surpriza din ghiveci

Acum doua ierni am cumparat o poinsettia care a rezistat foarte bine, a avut frunze toata vara, pana la un moment dat cand s-a ofilit. Domnul casei a continuat s-o ude, sperand s-o revigoreze. Mie mi-e foarte clar ca planta e foarte moarta, daca mi-e permisa expresia, dar surpriza!!! Au rasarit niste frunzulite care nu stim ce sunt, daca radacina plantei este vie si a incoltit sau a scapat vreo samanta in ghiveci, dar varianta a doua nu prea e de luat in seama pentru ca nu am manevrat seminte in preajma ghiveciului.
 Ieri am plantat seminte de plante aromatice, busuioc, cimbrisor, salvie si maghiran. Am pus la uscat oregano, cules de la tara, iar Costica isi asteapta marea jardiniera plantata cu gazon, pe care i-am promis-o ;))
Lui ii place sa se tolaneasca in iarba, si e clar ca ghiveciul actual e foarte mititel.
 E clar ca merita o mare jardiniera plina cu iarba, nu' :) ?!

8 comentarii:

  1. Pentru Costicuta ar merge o ladita maaare, stii, cum erau demult, la magazinele de paine, sa incapa in ea motanul, asa, cu totul in iarba. ;))
    Apreciez faptul ca ati pastrat planta, ba chiar ati si udat-o. La mine ar fi disparut demult, eu cand le vad ca deja sunt prea suparate, le curm suferinta, le arunc; sunt spaima florilor si nu-mi mai cumpar, am omorat destule plante si mi-e mila de ele (mai am numai cateva violete ce rezista, fericite, de cativa ani ... explicatia posibila fiind: ori sunt prietene si se inteleg bine intre ele, ori s-au obisnuit cu mine si efectiv ma ignora :)), ori ambele variante).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai ca esti simpatica, auzi, spaima florilor :))
      Si nu e meritul meu ca rezista planta, M.a tot udat-o :P

      Ștergere
    2. O sa ma gandesc la varianta cu ladita. Desi intr-o ladita, propriu zis, nu am cum sa plantez nimic pt ca are multe spatii libere si ar curge/s-ar scurge tot ce pun in ea, dar ma gadesc la o varianta.

      Ștergere
  2. Mi-era dooooor de poze cu Costică!!
    Mă bucur că te-am redescoperit, Alina mea dragă! :)
    Hristos a înviat!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce minunatie! a meritat efertul! foarte frumos!!! Ioana :)

    RăspundețiȘtergere
  4. am pus si eu ceva plante aromatice! nu gasesc lavanda si tare imi doresc!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vad ca nu iese salvia, la mine. Inca e sezonul lavandei, fii atenta la florarii.

      Ștergere

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

Postari recente

Recent Posts Widget