miercuri, 11 februarie 2015

Roșii uscate, în ulei de măsline

Nu mai stiu unde am vazut sau de unde am auzit prima oara de rosii deshidratate, in ulei de masline. Cred ca de la Paprika TV. Am facut si noi, mai ales ca avem si deshidrator de legume-fructe, dar nu am urmat o reteta, am facut cum ne-a trasnit prin cap.
 Am folosit rosiile noastre de la tara, nu cherry, dar am cautat sa fie mai mititele, le-am taiat felii subtiri si le-am deshidratat. Apoi le-am pus in borcanele si am ales trei variante de arome : prima varianta doar cu aromatice (busuioc, cimbrisor, oregano - crescute pe balcon sau la tara), a doua doar cu usturoi, a treia cu ambele (armatice+usturoi). Nu-mi amintesc sa fi pus sare.
 Peste toate astea am pus ulei de masline pana s-au umplut borcanele. Pentru pretul mare pe care il are uleiul de masline, am folosit cam mult dar asta nu trebuie sa va sperie pentru ca se poate refolosi la o salata sau pe bruschete, etc. Nu e un ulei compromis.
Daca nu aveti deshidrator puteti sa uscati rosiile in cuptor, aproximativ 2-3 ore. Pe tava se pune hartie de copt, usa cuptorului se lasa intredeschisa, cuptorul trebuie sa aibe o temperatura mica si sa fie incins.
Puteti manca rosiile astfel preparate, alaturi de o friptura sau chiar pentru brusche.

4 comentarii:

  1. Eu am uscat rosiile la soare, in tavi acoperite cu tifon sa nu vina pasari, muste la ele. A durat mai multe zile dar au iesit minunate. Si da, uleiul de masline ce ramane dupa consumarea rosiilor este minunat in salate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana sa cumparam deshidrator asa uscam si noi, dar la tara.

      Ștergere
  2. Inventivi mai sunteti voi. :D, borcanelele arata foarte bine.
    Imi place cand folosesti cuvantul "aromatice", esti simpatica, le cuprinzi scurt, pe toate, intr-un cuvant.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

Postari recente

Recent Posts Widget