duminică, 5 decembrie 2021

In ultima sambata din octombrie...

 ....am vrut sa profitam de vremea inca destul de calda si de toamna frumoasa. Noi ocolim de multi, multi ani Valea Prahovei din cauza aglomeratiei. Desi e o zona care mi-e foarte draga, prefer sa ma lipsesc de ea, dar de data asta am zis sa incercam. Am facut rezervare pentru o noapte la Sinaia si am pornit la drum. Bineinteles ca a fost cum stiam, adica foarte aglomerat. Atat de aglomerat incat am anulat rezervarea, iar seara ne-am intors acasa de "frica" aglomeratiei de duminica. 

Am mers in plimbare la Peles si Pelisor, fara sa le vizitam, din doua motove: 1 - Elena nu ar avea rabdare pentru intregul tur, iar al-2-lea motiv........aglomeratia!!!! - coada la bilete era cu "bucle", dar ne-am bucurat de peisajul de toamna si am profitat de ocazie sa-mi mai cumpar o basma. Desigur, pot sa-mi cumpar basma si din Dragonul Rosu 😁😁 dar imi place sa mi le cumpar din locurile pe care le vizitam si sa le dau valoare sentimentala. 












A fost a doua oara cand am vazut o veverita atat de aproape. Prima oara a fost in Gradina Botanica din Bucuresti - sunt foarte multe, dar le vedem prin copaci. Insa  o data, una era intr-o gradina, foarte aproape de alei. Asa si cea din imagine. 



Nu am plecat din Sinaia fara sa mergem si la manastire, dar am prins momentul in care se facea curat iar biserica era inchisa pentru credinciosi. 
In drum spre Pestera Ialomitei ne-am oprit sa admiram peisajul de toamna. Am mai spus-o si aici de nenumarate ori, si o s-o mai spun fara sa ma satur sau sa ma tem ca v-as putea plictisi, ca iubesc toamna si, de departe, mi se pare cel mai frumos anotimp. Desigur, toate anotimpurile sunt importante si au fiecare frumusetea lor, dar toamna e speciala. 

Daca urmariti blogul stiti ca am vizitat mai multe pesteri, dar pestera Ialomitei este cea mai mare in care am fost vreodata. Ca sa fiu sincera, m-am plictisit mergand, parca nu mai vedeam.....luminita de la capatul tunelului 😁 - foarte aglomerat si in pestera, intr-atat incat in unele locuri se circula "la paleta"
Zona este foarte frumoasa, cu multe locuri de vizitat, dar fiind spre sfarsitul toamnei, ziua este scurta si ne-ar fi prins seara prin padure - nu am avut timp sa vizitam Cheile Zanoagei , iar lacul l-am vazut din mers. Ce stiu sigur este ca nu as mai merge in zona decat intr-o zi oarecare din timpul saptamanii, nu in week-end cand este foarte aglomerat. 
In drum spre casa am avut supriza sa vedem doua vulpite, insa numai una a stat la fotografiat 😀




















Pe curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

Postari recente

Recent Posts Widget