vineri, 11 decembrie 2015

Despre storcatorul de fructe/legume, cu melc

Am cumparat storcatorul de fructe/legume, cu melc, cu ocazia "Black Friday" si a costat 250 lei. L-am ales dupa pret si nu dupa firma. E un no-name, dar din cate am aflat isi face treaba ca unul "scump".  
De ce am alege un storcator cu melc?
Pentru ca...pastreaza mai multe substante nutritive si arome. 
Storcatoarele traditionale utilizeaza o lama de metal cu rotire rapida, care, din cauza caldurii si oxigenului generate, distrug mare parte din enzime, oferind un suc mai putin hranitor. 
Principiul de functionare al storcatorului cu melc, este in primul rand viteza mica de 80 rpm. In felul acesta, sucul este extras fara caldura si oxigen, oferind mai multi nutrienti.
Inca o caracteristica a sucului extras la storcatorul cu melc este faptul ca nu se decanteaza. 
Bineinteles ca imaginatia nostra este fara limite cand vine vorba despre prepararea unui suc. In imagine este un coctail de suc, as putea spune ;)) : telina, morcov, putina radacina de patrunjel, mar, sfecla si ghimbir. Am lasat sucul neindulcit pentru ca morcovii si merele au lasat dulceata. Gustul e deosebit datorita ghimbirului.

4 comentarii:

  1. este numai bun pentru diverse, si eu am unul no-name!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema este ca multe dintre produsele "de firma" sunt fabricate in China. Am ajuns la concluzia ca mai bine cumpar un noname fab.in UE.

      Ștergere
  2. Si calitatea asta vine cu un pret mare. Uite aici: http://www.ziare.com/international/china/angajatii-fabricii-iphone-din-china-se-sinucid-pe-capete-1017272

    Nu fac pe lupul moralist, eu am un iPhone.

    Ai putea sa-ti cumperi o masina de tocat rosii/carne, functioneaza pe acelasi principiu si ai 2 in 1. Doar ca ocupa un spatiu mai mare decat un storcator.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt convinsa ca la multe firme, indiferent ce produc, muncitorii sunt chinuiti.

      Spatiul e o problema, intr-adevar, dar poate gasesti o solutie. Adevarul e ca sunt atatea aparate electro casnice...daca ne-am pune sa le luam pe toate, iesim noi din casa ;))
      Nici eu nu am spatiu mult, si sincer, sunt coplesita de atata aparatura. Rau ca e, rau si daca n-ar fi :D

      Ștergere

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

Postari recente

Recent Posts Widget