Habar nu am cum se face pateul de linte, in sensul ca nu stiu daca este vreo retete clasica asa cum e la fasolea batuta, de exemplu.
Pentru ca nu mai stiu ce pateuri sa fac, am zis sa incerc si lintea. Ieri am cumparat vreo 300 gr.de linte rosie. Rosie mi-a recomandat vanzatoarea, mi-a garantat ca fierbe foarte repede, in cel mult 15 minute. Asa a fost! Desi fusesem prevenita, tot am fost luata prin surprindere cand am vazut-o fiarta si rasfiarta. Nu mai era timp sa mai caut retete si moduri de preparare a pateului de linte, asa ca a trebuit sa fiu spontana si sa improvizez. Pe foc fierbea nautul pentru hummus, tocmai preparasem si tahini, pasta de masline. Eram toata bagata in blide ;)) , nu era timp de "net-uiala".
Am pus lintea l-a scurs, apoi am pus la calit-prajit o ceapa mare rosie, asa am vrut eu, si jumatate dintr-un ardei kapia, taiate marunt (jumatatea aceea de ardei este echivalentul unuia intreg, pentru ca era un ardei mare).
Lintea scursa bine am pus-o intr-un bol, am adaugat sare, putin piper, boia de ardei iute facuta in casa si ceapa si ardeiul calite, cu tot cu ulei. Am blenduit bine si am obtinut un pateu de linte foarte gustos. Ma gandesc sa prepar la fel si fasolea batuta.
Pofta buna! :)
Eu mai puneam nucă pe pateul de linte când făceam. Dar recunosc că prefer pateul de năut. :)
RăspundețiȘtergereHummusul facut de mine nu-mi prea place ;)). Am mancat o data la un restaurant arabesc si mi s-a parut deosebit.
ȘtergereȘi eu îl prefer pe cel cumpărat. Din magazin cu specific sirian sau restaurant libanez mai luăm noi hummus. Fac și acasă, dar nu e la fel de fin și aromat.
ȘtergereAm facut acum cateva zile si mi-a iesit ca cel de la libanezi. I-am pus tahini facut de mine.
Ștergere