duminică, 28 iulie 2019

Long time no see....

Mi-era dor sa scriu pe blog, nu l-am abandonat. am lipsit motivat ☺️ Mi-am dat seama ca e grav, cand, saptamana trecuta, am incercat o logare-test si am avut confirmarea ca mi-am uitat parola. Am recuperat-o usor, pentru ca am un cont serios si am raspuns sincer la toate intrebarile de siguranta.

 Intre timp am reusit sa-i facem Murei operatiile finale. Trei la numar: tijele stanga, dreapta si castrarea. Acum se simte bine, si de unde abia se mai potolise putin, puiuț fiind era mereu foarte vioaie si jucausa, acum a revenit la vechile methne. Adica nu e deloc cuminte 🙄, zici ca e pui de cățel, deși are 2 ani și 7 luni. 
  Am mers foarte des la tara anul asta, ne-a permis timpul. 
  M-am bucurat de ce ne ofera vara, chiar daca a plouat mult. Mie imi place ploaia.  În imagine este o limonada cu zmeura, menta, lavanda, plante aromatice, daa!!, si lamaie.



  Anul asta am gresit socata - nu-mi iese daca o indulcesc cu miere, HELP!!- asa ca am facut "TEI-ata". Se prepara fix ca socata, doar ca se pun flori de tei. Logic 😋

  Noutatea ce mai mare, si motivul absentei mele de aici este ca am adoptat o fetiță ☺️ Sugeram ceva, intr-o maniera foarte discreta, intr-un jurnal de la inceputul lui februarie. 
A fost o perioada foarte grea, emotional vorbind. As putea sa scriu un roman despre acest subiect, din cauza unor medici din București care au inceput sa arunce cu fel de fel de diagnostice. E o perioada de care nu prea vreau sa-mi amintesc, îmi doresc doar sa ma bucur de Elena, un copil cu o personalitate aparte. 
 Da, citisem, stiam despre copiii "din sistem" ca au "un ceva" dar parca nu credeam sa mi se intample tocmai mie. Uite ca s-a intamplat si pot sa confirm ca sunt copii deosebiti, iuti, prezenti, independenti,  cu inițiativă, abili...si lista poate continua.
Va marturisesc ca m-am rugat "sa fie o fetita care sa iubeasca animalele" si chiar scria in fisa ei sintetica "iubeste animalele" Pentru mine era important sa iubeasca animalele, sa nu fie fricoasa. Noi vom avea mereu in preajma macar o pisica sau un cățel 🤭
Mura este asa cum banuiam: iubitoare ca o mamica si blanda ca o caprioara. Ciobanestii Romanesti de Bucovina sunt mari iubitori de copii si foarte echilibrati. Ii recomand din inima, dar numai daca locuiti la curte. Curte mare, au nevoie de foarte multa miscare. 
 Elenei ii place foarte mult sa ii citesc povesti, dar nu imi imaginam ca o sa ajung sa fiu selectiva pana si cu povestile clasice. O carte care va ateriza la ghena, la modul propriu, este Hansel si Gretel. Daca e normal sa citesti unui copil o poveste despre niste copii abandonati in padure, pentru ca parintii nu au avut ce sa le dea sa manance, atunci prefer sa fiu "anormala" si sa arunc cartea. Inca zace pe dulapul din bucatarie, pentru ca am fost pe fuga zilele astea, dar o voi arunca sigur-sigur!

Asa se doarme la noi 😊
 Litoralul romanesc...este ceva ce nu as vrea sa mai experimentez prea curand, dar m-am bucurat de cele cateva zile petrecute acolo, doar pentru bucuria ei. 
  Semnul ca incep sa ma linistesc, este ca doresc sa vopsesc din nou ce-mi iese in cale. Pana si parintele duhovnic mi-a facut cadou un amarat de scaun, ca sa il fac frumos 😋
  Aveam, ratacite prin curte, doua rame de pat (probabil pat de copii) - nu stiu cum au ajuns la noi. Stiam ca intr-o zi voi face ceva cu ele, dar nu stiam ce, asteptam ideea. Am primit, acum vreo 2 ani, un material foarte frumos cu pisici, si chiar am primit sugestia sa fac din el tablou. Exact asta voi face: rama de pat imi va servi drept rama de tablou
 Am masurat, am taiat, urmeaza sa pregatesc panza
  Am multe piese de mobilier pe care vreau sa le vopsesc. Inclusiv acasa, la oras, vreau sa vopsesc (și) mobila de la bucatarie. DAR! pentru (re)inceput vreau sa fac frumoase trei usi din casa veche de la tara, iar una sa o pun in vanzare. 

 Le-am spalat, le-am uscat si le-am pus la adapost. Cat de curand le voi face frumoase.



 Daca imi urmariti blogul, stiti ca am parul ondulat spre cret, dar ca NU SUPORT asta. Va spun eu: parul drept e cel mai bun par. Daca il aveti drept, sa nu regretati ni-mic 😁
Totusi, daca il aveti ondulat-cret si va iubiti parul, inspirati-va de aici (exista si un grup pe FB) - Curly Girl Romania. Parul creț-ondulat se îngrijește într-un fel anume. Mie mi se pare un efort prea mare pe care trebuie sa il fac, doar ca sa am un par disciplinat. Poate voi aveti mai multa rabdare și informațiile chiar vă ajută. 
Pont: unor fete cu par drept care au incercat metoda, li s-a ondulat parul... 🙃

In mare si pe scurt, cam astea ar fi noutatile, planurile sunt multe, dar e timp sa vorbim despre toate. 
Sa aveti o saptamana frumoasa!

10 comentarii:

  1. felicitam frumoasa familie si va uram multa sanatate si fericire!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am aruncat si eu o carte de povesti la gunoi, ghici ce, tot de Fratii Grimm.
    Maria nici n-a mai apucat s-o vada, m-am ingrozit eu destul cand am rasfoit-o (am comandat-o online, abia o asteptam). Dar macar am fost "eco", am aruncat-o la containerul pentru hartie si carton :))

    Spor la vopsit si reconditionat, cred ca-i ceea ce-ti trebuie ca sa-ti revii si sa te linistesti; e mai mult decat timp petrecut cu tine, poate fi o rucodelie.
    Imi place poza cu labute, cu patru "labute". Si nu toate ale lui Costica :D
    Si cea cu Elena tolanita in iarba, langa un catel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot pozele acelea sunt și favoritele mele 🤭
      Da, probabil ca orice (lucru de mână) făcut în liniște, poate fi o rucodelie.
      Eu nu cred ca ajung cu Hansel și Gretel la containerul corespunzător... Încerc, dar nu promit nimic ☺️

      Ștergere
  3. Vaaaiii! Ce veste importanta! Sa iti traiasca fetita si sa va bucurati de ea si ea de voi! Pozele sunt minunate!
    Eu nu i-am citit lui Andrei deloc povesti clasice caci le consider horror ( Capra cu trei iezi- descrierea imaginii pe care o vede capra la intoarcere si planul diabolic sa il arda pe lup; povestea aceea cu pantofiorii cand fetita isi taie picioarele caci nu se putea opri din dans...si o gramada de astfel de "povesti"...) Am preferat povesti cu animalute personificate, dulci si dragute.
    Spor la vopsit, reconditionat! Ce mi-ar placea sa am atat de multe idei!
    Te imbratisez! Mi-au lipsit postarile tale de pe blog. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumim! ☺️
      Aseară i-am citit Capra cu trei iezi, am cenzurat foarte mult. E horror, într-adevăr, dacă țin cont și de dracuieli.... 😶
      S-au schimbat mult mentalitățile, în copilăria noastră nimănui nu i se părea nimic în neregulă la aceste povesti.
      Promit sa scriu mai des. Și mie îmi era chiar dor să scriu.

      Ștergere
  4. Am uitat! Si eu vreau par creeeet!!! 😊😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crede-mă că parul creț e dificil pt ca mai tot timpul ai un aspect dezordonat. Ăsta e singurul motiv pt care nu îmi place parul creț-ondulat. Rar se așează frumos 🤕

      Ștergere
  5. felicitari pentru fetita!sa fiti fericiti impreuna!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

Postari recente

Recent Posts Widget