vineri, 15 mai 2015

Cutii pentru condimente

Dintre toate indeletnicirile, cel mai mult imi place sa "decupajesc". Am gasit si explicatia. Sunt mare, dar mare amatoare de shabby chic, iar tehnica servetelului imi da ocazia sa-mi fac chiar eu obiecte asa cum imi doresc. Cele mai multe, obligatoriu, trebuie sa aibe patina aceea de vechi :P
Nu am mai mesterit nimic cam de multisor. Ieri am facut putina ordine in camara si am descoperit - de parca atunci ma uitam prima oara in camara mea!!! :)) - doua cutii metalice. Cand vad cutii parca intru in transa si nu ma las pana nu le schimb look-ul :))
Ele aratau cam asa. Banal, nu?!
Le-am spalat, apoi le-am degresat.
 Uitasem cat de mult imi place sa-mi aleg pensula potrivita, iar dupa ce lucrul s-a incheiat, sa imi spal uneltele si sa le pun, cu grija, la uscat :)
 Dar de departe, partea cea mai placuta ramane alegerea temei, deci a servetelului ce urmeaza sa fie sacrificat de dragul artei. Stiam sigur, pana sa incep rasfoirea teancul de servetele, ca pe una dintre cutii voi lipi "aromatice". Ce surpriza placuta am avut sa vad ca servetelul era decupat (partea cu decupatul e ceea ce nu-mi place sa fac) cred ca de acum trei ani, cand am mesterit (tot o cutie!!) la tara. Ce amintiri placute!
Cum ziceam, imi place aspectul invechit. N-am rezistat si am "ronțăit" colturile cutiei.
Pentru ce-a de a doua cutie am ales o briosa, mai mult de dragul rozului (despre rozul din viata mea, intr-o postare viitoare :) ) Pe capac am pus doua inimioare si doua timbre. Nu ma intrebati de ce tot apar timbre si pe blog, in header, acum si pe cutii ca nu prea stiu ce sa zic, dar stiu ca-mi place teribil. Cred ca asociez timbrele cu shabby-ul.
Ele nu sunt gata 100% pentru ca nu au decat un singur strat de lac. Pana nu vor fi lacuite foarte bine, nu pot fi folosite dar mi-a facut placere sa vi le arat pentru ca mie tare-mi plac! :)

15 comentarii:

  1. Sunt foarte frumoase ♥, imi plac la nebunie
    Ceea ce e ciudat, eu nefiind prietena cu shabby, stii doar, dar rontaielile astea doua ti-au iesit prea fain. Sa mai faci asa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!
      E doar o rontaiala. "Briosa" nu e rontaita :P

      Ștergere
  2. Oh, da, sunt grozave cutiutele tale si foarte practice. Spor la decupajit si sa ne arati si noua! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumoase sunt!
    Ar trebui sa imi iau cat mai curand niste grund. Mi-ai facut o poftaaaaaa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nu pot sa zic "pune-ti pofta-n cui", ci spor la treaba :))

      Ștergere
  4. Ti-au iesit suuuper! Cu ce fel de vopsea ai at cutiile? Pare asa grunjoasa cumva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc :)
      Am folosit vinarom, vopsea lavabila pt pereti, e mai ieftin... Are aspectul asta grunjos de la bureteii pe care ii folosesc. Nu-mi place sa intind cu pensula pt ca se vad dungile, pensula folosesc doar sa lipesc, atat. Ar fi trebuit sa dau cu smirghel din acela fin, cu granulatie foarte mare, ca sa mai finisez putin aspectul, dar mi-a placut mai mult sa las asa.

      Ștergere
  5. Ce frumoase sunt!! Ai o mulţime de ustensile, ai pasiune, ochi pentru frumos...cum să nu iasă lucruri minunate din mâinile tale?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Marinusule! Pupici si multa sanatate acasa!

      Ștergere
  6. Au iesit deosebite .Sunt cu adevarat alte cutii..As umple bucataria de asa frumuseti..Uf..imi dai curaj sa incerc si eu...nu imi dai si un pic de tehnica? :D
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pfff...as umple si eu, dar unde sa le mai pun. Trebuie sa raman "practica". Sa stii ca tehnica vine prin curajul de a incepe si exerciutiu. Ai prins ideea, da?!

      Ștergere
  7. Nici nu ai nevoie de prea multe ca sa incepi. Ar fi suficiente: grund, lac cu dublu rol, de a lipi si de a lacui, pensula si servetele, normal :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-nu-na-te! Cum erau si cum au ajuns!:) asta se cheama doar....talent si bun gust!

    Intr-o buna zi imi iau inima-n dinti si incerc si eu:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ;;)
      Acum, ca mi-ai spus, nu mai scapi de mine. Sa stii ca nu e greu deloc, problema nu e sa incepi, ci ca nu te mai poti opri ;))

      Ștergere

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag

Postari recente

Recent Posts Widget