Ingrediente:
Blat:
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 2 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- praf de copt
Se amesteca ouale cu zaharul, apoi se toarna treptat faina, uleiul, cacaoa si praful de copt stins. Se coace in cuptor.
Cremele:
- 200 gr ciocolata amaruie menaj / cu lapte / alba
- 100 ml frisca lichida
- 100 ml frisca batuta
- 1 plic gelatina
Prepararea cremelor : frisca lichida se pune pe foc, cand da in clocot se adauga ciocolata rupta in bucatele. Se omogenizeaza si apoi se adauga gelatina topita - lasam sa se raceasca, dupa care amestecam crema obtinuta cu frisca batuta.
Tortul se monteaza in forma de tort, primul strat fiind blatul, peste blat se toarna crema de ciocolata amaruie si se da tortul la rece.
Intre timp se prepara celelalte creme apoi procedam la fel : punem cremea peste tort si dam la rece.
Decor : se topeste frisca lichida, ciocolata de care doresti si 100 gr unt. Se toarna peste tort si se decoreaza dupa preferinta :)
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag