vineri, 11 decembrie 2015

Despre storcatorul de fructe/legume, cu melc

Am cumparat storcatorul de fructe/legume, cu melc, cu ocazia "Black Friday" si a costat 250 lei. L-am ales dupa pret si nu dupa firma. E un no-name, dar din cate am aflat isi face treaba ca unul "scump".  
De ce am alege un storcator cu melc?
Pentru ca...pastreaza mai multe substante nutritive si arome. 
Storcatoarele traditionale utilizeaza o lama de metal cu rotire rapida, care, din cauza caldurii si oxigenului generate, distrug mare parte din enzime, oferind un suc mai putin hranitor. 
Principiul de functionare al storcatorului cu melc, este in primul rand viteza mica de 80 rpm. In felul acesta, sucul este extras fara caldura si oxigen, oferind mai multi nutrienti.
Inca o caracteristica a sucului extras la storcatorul cu melc este faptul ca nu se decanteaza. 
Bineinteles ca imaginatia nostra este fara limite cand vine vorba despre prepararea unui suc. In imagine este un coctail de suc, as putea spune ;)) : telina, morcov, putina radacina de patrunjel, mar, sfecla si ghimbir. Am lasat sucul neindulcit pentru ca morcovii si merele au lasat dulceata. Gustul e deosebit datorita ghimbirului.

duminică, 6 decembrie 2015

Si a fost Minerva sau "Bubulina mea" :)

Mda, se pare ca am fost foarte cuminte. Foarte, foarte cuminte! Daca ziceam in Jurnalul de vineri ca as vrea ca Mosul sa ma surprinda, ei bine chiar m-a surprins cu Bubulina ;)) - are deja un nume -  pe care o asteptam, sa spun drept, dar de Craciun. Pana la urma nu a fost nici o alta firma cu nume strain, ci o Minerva (MC 90C) foarte romaneasca.
Sursa foto : emag.ro
Jumatatea mea a observat acest model de masina si i-a placut pentru ca are foarte, foarte multe functii si accesorii, la un pret foarte bun. Ne-am tot interesat despre aceasta marca si nu stia nimeni nimic, cu greu am aflat ca sunt fabricate in tara. Singura care a spus despre marca Minerva ca sunt "masini bune" a fost mama, dar tarziu, Mosul venise deja. Imi doresc sa aibe dreptate si sa facem treaba buna impreuna. 
Eu si Bubulina :)

vineri, 4 decembrie 2015

Jurnalul unei femei simple

 Pentru azi...
Vineri, 04 decembrie, 6:42
 Pe fereastra...
Nu vad nimic. E prea devreme, draperiile sunt trase.
 In bucatarie...
Doar miros de cafea si o negresa de post, FOARTE buna. Stiti cum e shaorma cu de toate? Asa e si negresa mea :))))
 In casa...
Liniste. Toata lumea doarme.
 Sunt imbracata...
Cu pijama :)
 Ascult...
O conferinta, dar o s-o reiau pentru ca sunt concentrata la postare si nu am inteles nimic din ea.
 Mesteresc...
Nu mesteresc, dar! am vazut ieri la Oysho un pulovar foarte frumos, care costa aprox.250 lei, un pret fooooarte exagerat,  si pe care eu pot sa mi-l fac cu muuult mai putini bani. 
 Citesc...
Nu reusesc sa mai citesc. De obicei citesc seara, dar de-o vreme adorm cu cartea in mana dupa 2-3 pagini.
 Invat/am invatat... 
Ca trezitul devreme e un lucru foarte, foarte bun. 
 Intentionez...
Sa ma trezesc foarte devreme si pe viitor. 
 Ma intreb...
Daca voi reusi sa-mi fac un stil de viata din trezitul devreme.
 Ma gandesc…
La viitoarea mea masinuta de cusut. 
 Sper/imi doresc...
Sa mergem la Sibiu. 
 Sunt recunoscatoare...
Pentru ca sunt o persoana matinala. 
 Astept...
Sa vina Mosuuuuu' :))
 Vreau…
...nu vreau, trebuie sa ma(ne) ocup(am) de cadourile de sarbatori. A inceput sa ma oboseasca alergatura dupa ele.
 Unul din lucrurile preferate...
Filmele clasice.
 Nu-mi plac...
Sarbatorile de iarna fara zapada.
 Saptamana care a trecut...
Pai inca n-a trecut :D 
 Ieri…
O zi plina. M-am trezit la 5, la ora asta deja bausem cafeaua si lucram. De fapt am baut cafeaua in timp ce lucram.
 Azi…
Program incarcat. 
 Planuri pentru sfarsitul saptamanii…
Vizita la Muzeul Taranului Roman - este Targ de Sf.Nicolae. Am ratat, cu alta ocazie, cerceii cu motive traditionale si-mi sta gandul la ei. Vreau sa vad daca mai gasesc ceva asemanator. Mergem destul de des la MTR si am observat ca sunt cam aceeasi mesteri. 
Duminica la slujba si apoi ne intalnim cu Mosu' :d
 Cateva planuri pentru saptamana care urmeaza...
Curatenie de Craciun. Abia astept sa frec faianta din baie :)))
 Un citat preferat pentru azi... dar chiar preferat!!!
Pentru toți acei care nu merg la Biserica, căci îl au pe Dumnezeu în suflet le propun următorul exercițiu: să și mâncați și să beți în suflet, să vă căsătoriți în suflet. V-a plăcut de o tânără, căsătoriți-vă cu ea… în suflet și atât…Da, ați putea încerca și salariul să-l ridicați „in suflet”…
Credința pe care o avem doar „in suflet” – e de fapt o lipsă de credință… ??
Pr. Dmitrii Smirnov
 O fotografie de azi...
Nu e de azi, e de anul trecut cand era mult mai frig, parca mai simteam ca vin sarbatorile. Acum nu reusesc sa ma setez, merg cu valul :)
Parcul Mogosoaia - decembrie - 2014

sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Jurnalul unei femei simple

Pentru azi...
Sambata, 28 noiembrie, 6:31.
Pe fereastra...
Nu vad nimic ;)), e inca intuneric dar sigur e foarte intunecat, sunt nori si e foarte frig. Doar e cod galben de vreme "rea".
In bucatarie...
Miros de cafea, curat, dar nu dupa standardele mele, trebuie sa fac un update :)) 
In casa...
Miros de cafea - s-a imprastiat mirosul in toata casa :) curat, dar nu dupa standardele mele, trebuie sa fac un update :))
Sunt imbracata...
E ora 6:35, sunt imbracata in pijama si capot. Sa mai zic ca de la Oysho? ;))
Ascult...
Nimic. E liniste.
Mesteresc...
Acum nimic, dar in uscatorie asteapta cuminte la pièce de résistance. E vorba de un scaun care acum arata deplorabil si care are o istorie comica rau. O sa va povestesc despre el neaparat.
Citesc...
Prea putin ca sa poata fi mentionat. Abia reusesc sa duc la bun sfarsit 2-3 pagini de carte. Trebuie sa remediez problema neaparat!!!
Invat/am invatat... 
Ca atitudinea face mult(e).
Intentionez...
Sa lansez o provocare, in primul rand pentru mine. Simt nevoia unei dezintoxicari dupa atata urât din ultima vreme...
Ma intreb...
Cum o s-o scot la capat cu masina de cusut?? Habar nu am ce model sa-mi cumpar. Uof...
Ma gandesc…
La multe. 
Sper/imi doresc...
Sa invat sa cos si sa fac lucruri frumoase. 
 Sunt recunoscatoare…
Pentru pace. Ne-am obisnuit cu ea si nu ne mai dam seama cat de importanta e. 
Astept...
Sa treaca iarna. E un anotimp frumos daca stai la caldurica, dar nu toata lumea are parte de asta.
Vreau…
Sa (mai) cumpar materiale pentru decupaj, ca sa il fac frumusel pe scaunul din uscatorie ;))
Unul din lucrurile preferate...
Merceriile si librariile. Pentru mine, uneori!!!, merceriile sunt ca un muzeu. Ma uit indeluuung si admir, de multe ori fara sa cumpar nimic =)) Iar librariile au ceva magic. In primul rand e liniste si miroase frumos, a carte. Magia vine tocmai de la carti. Nu stii niciodata la ce sa te astepti atunci cand deschizi una. Afli pe parcurs :)
Nu-mi plac...
Nu-mi place frigul.
Saptamana care a trecut...
A trecut? Cand?? :((
Ieri…
Plin, agitat, frig.
Azi…
Ca ieri.
Planuri pentru sfarsitul saptamanii…
Da, dar nimic deosebit.
Cateva planuri pentru saptamana care urmeaza...
Ca toata lumea, cred. In prima parte a saptamanii ne relaxam, plimbam, vizitam, in a doua recuperam ce n-am facut in prima parte :))
Un citat preferat pentru azi...
N-am :D
O fotografie de azi...
Nu-i de azi si nu-i fotografia mea. Dar sa intram in atmosfera Craciunului, zic!
O imagine pe care eu o ador :)
Sursa : Wallpaper here 

joi, 26 noiembrie 2015

Burda "Totul despre cusut" si Burda "Crafty"

A aparut la chioscuri Burda-totul despre cusut, nr 4/2015 - 14,99 lei. Daca sunteti pasionate de croitorie, puteti afla din paginile revistei despre:
croiala, coaserea si captusirea pantalonului
prelucrarea diverselor tipuri de materiale
cute si pliuri
volane, borduri si aplicatii
tipuri de broderii sau tivuri
cordoane
tipuri de buzunare
 Suplimentul Burda Crafty, 9,99 lei, e tare simpatica. Se gasesc in ea o groaza de idei pentru
✿ decoratiuni de Craciun


 ingrijirea plantelor aromatice ;;)
 Lumea copiilor:
 jucarii homemade
 caciulita anului
 proiecte pentru copii
In paginile revistei mai gasiti foarte multe:
 retete potrivite pentru meniul de sarbatori
 retete cu turta dulce 
Desigur, idei pentru cadouri :) si multe altele.

miercuri, 25 noiembrie 2015

Griș cu lapte de cocos - de post

Un desert, sau un mic dejun, rapid si delicios. Laptele de cocos l-am facut in casa, dupa reteta clasica. 100-150 gr miez de nuc ade cocos se mixeaza la cutit in robotul de bucatarie, intr-un litru de apa.

Pentru grisul cu lapte am folosit:
600 ml lapte de cocos
1 plic zahar vanilinat
2-3 linguri zahar
100 gr gris
gem de cirese amare si dulceata de gutui
Am pus zaharul si zaharul vanilinat in laptele de cocos si am incalzit lichidul pana a inceput sa fiarba. Am adaugat incet grisul, timp in care am amestecat incontinuu cu un mic tel, ca sa nu faca cocoloase. L-am mai lasat la fiert cateva minute. Pentru ca nu ma pot abtine, si mereu mai adaug ceva in plus, fata de reteta, in mancarea pe care o fac, am pus si 2-3 lingurite de gem de cirese amare, care au facut grisul usor rozaliu. 
L-am pus in cani mari si l-am servit cu dulceata de gutui.
Pofta buna :) !

joi, 19 noiembrie 2015

Mâncare de spanac crud și supă-cremă de roșii în stilul meu :)

Am incercat, si bine am facut :), mancarea de spanac - inspiratie de la Ina. Eu nu ma pot abtine cand aud de mancare cu usturoi crud. Imi place atat de mult mujdeiul incat as fi in stare sa-l mananc simplu, doar cu paine, fara sa am alaturi o mancare. Ce sa mai, imi ploua in gura si acum!!! =))))))))
Cand am citit reteta si am vazut ca se pune si usturoi, nici n-am mai stat pe ganduri. Mancarica de spanac am facut-o aproape ca in reteta Inei, zic aproape pentru ca nu am pus fulgii de drojdie (o punga de 100 gr.fulgi de drojdie inactiva costa 6-7 lei) pentru ca nu am gasit la plafarul unde intrasem sa cumpar, si pentru ca ma grabeam foarte tare, nu am mai incercat si la altele.
Ca o parere personala, aceasta mancare mi se pare mai mult o garnitura, noi am mancat-o alaturi de chiftelute de naut si soia. 
In meniul zilei mai avem supa-crema de rosii, aromatizata (aici e tot secretul) cu :
foi de dafin
busuioc
boia dulce de gogosar, facuta de noi :)
si, pentru culoare mai mult, am adaugat doua linguri de bulion de ardei gras rosu
Nu am inventat eu roata cu supa asta, dar vreau sa va incurajez sa folositi aromaticele. N-o sa va para rau!

marți, 17 noiembrie 2015

Chifle cu măsline și ceapă

Ziceam aici ca vreau sa fac paine cu ceapa si masline. Pana la urma nu am facut dupa reteta din link, am facut dupa reteta mamei, si nu am facut paine, pentru ca am facut chifle - nu-i de mirare, asta e stilul meu. Pornesc de la o idee si ajung intr-un final la alta. 
Reteta de pornire e asa: (chiflele le-am facut doar din jumatate de kg de faina, si am injumatatit celelalte cantitati)
 1 kg faina
 40 gr drojdie cruda
 1 lingurita zahar
Faina se cerne, se pune intr-un caston si se amesteca cu drojdia si zaharul.
          ↓↓
Apoi se adauga si se incorporeaza usor:
✿ 1 lingurita de sare
 5 linguri de ulei
✿ 550 ml apa calduta
Se amesteca pana se omogenizeaza aluatul si se lasa la dospit aproximativ o ora. Vom obtine un aluat destul de moale, pufos si lipicios.
          ↓↓
Apoi am  framantat aluatul, destul de putin si nu cu multa fermitate, si am incorporat:
 50-60 gr masline fara samburi, taiate
 o ceapa mica, calita in putin ulei pana devine transparenta
Am format chiflele si le-am pus in tava de aragaz, pe hartie de copt, le-am acoperit cu un servet curat si le-am lasat la odihnit cca 30 de minute. Chiflele le-am copt la foc moderat pana au devenit aurii. Cu 5 minute inainte de a opri focul le-am uns cu putin ulei de masline.
Ce-mi place mie la reteta asta este ca produsul finit nu este pufos ci foarte crocant. 
Yummy crispy!

Postari recente

Recent Posts Widget