sâmbătă, 29 mai 2021

14 zile...10 zile...5 zile.....

 Da, am bifat-o și pe asta! Când rata de infectare a scăzut foarte, foarte mult și toată lumea se pregătea de relaxări, a venit rândul nostru: am avut toți covid, o fază ușoară. Elena nu a avut absolut nimic, dacă nu o testam putea sa treacă drept un copil foarte sănătos, iar noi am avut pe rând usturimi de nas, tuse foarte ușoară scurt timp, lipsă gust-miros, dar au revenit repede, somnolență. Saturația a fost tot timpul 98-99.


Mult mai greu a fost sa suport o singură întrebare care mi-a fost pusă de mai multe ori pe zi: "noi când ieșim afară?"

Niciodată nu am crezut despre covid ca "este doar o gripă". Chiar dacă am trecut foarte ușor prin boală, acum pot să spun ca este total atipic. Nu am avut niciun simptom clasic de gripă-răceală. Știam, citisem, auzisem că usturimea pe nas este un mare semnal de alarmă, iar la noi așa a început. In general starea de somnolenta-oboseala a fost virulenta, acută, eram bine apoi dintr-o dată simțeam nevoia sa ma întind imediat in pat. Mai greu era să adormim, nu ne lăsa Elena. Ne striga ca un boboc de rață: "MAMIIII, TATIIIII", apoi ne gâdila. Făcea orice ca sa nu ne vadă dormind. O înțeleg perfect! Nici mie nu-mi plăcea sa o văd pe mama dormind la prânz, când eram copil. I-am explicat ca avem covid si ca oamenii in alb nu ne lasă sa ieșim din casă, argumente fără însemnătate pentru ea. A spus ca ea nu are nimic, apoi s-a apucat sa se certe cu virusul, să-l pună pe fugă. 

Privind in urmă, cele 14 zile de izolare au trecut repede. Mai ciudat a fost când am ieșit din casă, sa mergem pe stradă, sa facem lucrurile normale. 

Sunt foarte, extrem de recunoscătoare că a fost o fază atât de ușoară, dar mai ales ca până acum ne-am văzut de viață aproape normal. Dacă ați mai citit pe aici, știți că atitudinea noastră față de virus, a fost de prudență moderată, in sensul ca am respectat toate regulile, dar am încercat sa ne vedem normal de viață, atât cât s-a putut in condiții de pandemie.

Una peste alta, mă bucur de anticorpii primiți cadou 🙂

luni, 24 mai 2021

~Construiește România ~

Am iubit geografia! Când am descoperit jocul "Construiește România" mi s-a părut unul dintre cele mai frumoase și educative jocuri. Cu toate astea, nu m-am grăbit sa îl cumpăr, până acum cateva zile. L-am comandat on line, iar in 24h îl aveam in casă. 

Cei de la Titia îl prezintă ca fiind "un joc pentru copiii români, creat de romanii cu copii" 

Este un joc format din 3 hărți-puzzle:
🇹🇩 Regiunile istorice 
🇹🇩 Formele de relief 
🇹🇩 Județele 
Elena deja știe sa aranjeze regiunile istorice, dar îi place tare și partea cu județele țării. Chiar are răbdare să il facem pe tot. 
Ocazie bună sa exersam și literele. O pun sa citească fiecare denumire de județ. Desigur, nu citește cursiv (nici nu mi-aș dori) dar spune/citește pe litere, in ritmul ei.
"Construiește România" e un joc pentru toată familia. Inițial am crezut ca Elena e prea mică pentru el - probabil că așa și e - sigur nu înțelege multe noțiuni (regiune istorică, hartă administrativa) dar acest joc are "un ceva" care îl face atrăgător pentru copii. 

In concluzie, îl recomand cu drag, mai ales ca e 💯% romanesc și îmi place sa "rulez banii in țară" 

duminică, 23 mai 2021

~Stupul albinelor~

Am confecționat fagurele dintr-un cofrag de ouă, albinuțele le-am făcut noi - decupat, lipit. Materiale ajutătoare au fost: un buchet artificial de lavandă, polen crud (a si mâncat cu ocazia asta), pufuleți galbeni pe care i-am folosit pe post de larve. 

Una dintre albinuțe trebuie dusă la oftalmolog 🤭
Am parcurs toate subiectele din carte: 
🐝 Stup
🐝 Matcă - larve
🐝 Albine lucrătoare
🐝 Nectar, polen 
🐝 Produsele pe care le dau albinele 
                             



miercuri, 19 mai 2021

Șuncă de casă

 Suntem o familie care are grijă ce mănâncă, in sensul că nu bem sucuri chimice din comerț, mezeluri cumpărăm o data pe an, de poftă, câteva felii, si atunci luăm ce ne recomanda vânzătoarea, pentru că noi nu am ști ce să alegem, avem un filtru de apă foarte bun. Ne ferim sa cumpărăm din magazine, mai ales carne de pui. Ne-am propus sa nu-i dăm Elenei acasă, niciodată, carne de pui din comerț, conștienți fiind ca oricum va mânca la gradi sau cu alte ocazii. Ideea este că încercam sa fim, in măsură in care putem, selectivi cu ce ajunge pe masa noastră și sa preparăm cât mai multe in casă si sa cumpărăm mai puțin din comerț. Aș vrea sa mâncăm mai multe crudități, dar, cumva, Elena ne direcționează in direcția asta pentru ca ea lasă carnea si mănâncă legumele si fructele. Fără probleme, la ea o masă poate fi doar din legume și/sau fructe, dar bineînțeles ca mentalitatea nu ma lasă liniștită. 

La noi in familie, recunosc, nu am avut niciodată inițiativa sa facem altceva mai mult decât gem, dulceață, socată sau alte siropuri. 

Dar soțul meu e pasionat de latura culinară, caută mereu rețete, le îmbunătățește, îmi explică...dar de multe ori nici nu-l aud 😁

De curând a cumpărat un aparat pentru preparat șuncă  și s-a pus pe treabă. Nu știu ce rețetă a ales, de unde a luat-o exact, dar, dacă sunteți interesați, aceste informații le găsiți pe internet. 
Știu, doar, ca a folosit 1 kg de pulpă de porc, pentru ca eram curioasă dacă, pe lângă ca nu e plină de  chimicale, are și un preț mai bun. 
Șunca de casă mi se pare foarte consistenta și spațioasă. Nu e aerată, simți ca mănânci si ca te saturi. 

sâmbătă, 15 mai 2021

Încă una

Tună și fulgera.

Elena vine in grabă, speriată (in realitate știu ca nu e speriată, doar se alintă) : "mami, vino repede, e o furtună mare in dormitor" 🤭

luni, 10 mai 2021

Cea mai recentă

 Ca mamă responsabila ce încerc sa fiu, ca să nu las copchilul cu mintea odihnita 🤭, când prind puțin timp liber, fac activități cu ea.

Se dă un desen cu patru copii, tot atâtea obiecte și un labirint. Un băiețel din desen se linge la guriță, trebuie ajutat sa ajungă la înghețată. Ca să o ajut sa facă legătura, o întreb: "De ce crezi ca se linge băiețelul la guriță" / Ea: "are muci"

Case closed. The end. 😁

Postari recente

Recent Posts Widget