miercuri, 31 decembrie 2014
marți, 30 decembrie 2014
Mozaicul lunii decembrie 2014
Din anumite puncte de vedere, o luna normala, cu alergatura dupa cumparaturi, cadouri, curatenie, oboseala... Ce nu mi-a placut deloc, deloc, si nu doar mie, este ca n-am avut zapada de Craciun, dar ninsoarea care tot cade de doua zile, pare sa compenseze. Acum e ataaat de frumos afara!
Sarbatori fericite!
sâmbătă, 27 decembrie 2014
Secrete/trucuri in bucatarie
Cateva trucuri interesante, via Country living, pe unele le stiam, dar pentru altele sunt de-a dreptul recunoscatoare ca le-am aflat. Vi le arat in continuare pe cele pe care le-am retinut, pe restul le vedeti aici.
sursa foto |
- Marinati bucatile de carne in : bere, otet, sucuri de citrice, papaya, rosii sau ananas. Aceste sucuri contin acizi si vor face carnea mai frageda.
Sursa foto |
- Puneti fructele necoapte suficient, intr-o punga de hartie impreuna cu un mar si lasati-le peste noapte. Merele degaja etilena iar aceasta grabeste procesul de coacere.
Sursa Foto |
- Curatati petele de pe obiectele din inox, cu alcool. Se toarna putin alcool pe un tampon de vata si se curata zonele cu probleme.
Sursa foto |
- Pentru a salva o tigaie arsa, se presara bicarbonat, 4-5 lingurile cu sare si apa. Se lasa peste noapte sa actioneze. Se curata cu o spatul ade plastic/silicon.
Sursa foto |
- In sertarul pentru legume/fructe asterneti prosopele de hartie. Acestea vor absorbi excesul de umiditate care face ca legumele si fructele sa putrezeasca.
Sursa foto |
- O frunza de dafin pusa in recipientrul in care tinem faina, orezul sau pastele va impiedica formarea gargaritelor.
Sursa foto |
- Daca ridichile, telina sau morcovii si-au pierdut prospetimea, puneti-le intr-un bol cu apa rece impreuna cu o felie de cartof crud. Acestea se vor revigora imediat.
Cred ca va sunt de folos, mie imi sunt :). O zi buna sa aveti!
vineri, 26 decembrie 2014
Zile linistite...
E frumos afara pentru ca e liniste si se pare ca de maine o sa avem si zapada. In rest momente tihnite si mult asteptata cafea cu frisca :)
Craciun fericit, sarbatori cu pace!
miercuri, 24 decembrie 2014
Cum am impachetat cadourile de Crăciun
De anul trecut am incercat sa dau o nota personala aspectului cadourilor de Craciun. Atunci m-am axat pe etichete. In acest an, de mare folos a fost pistolul de lipit cu silicon. Cu ajutorul lui am facut braduti, casute si fulgusori din bete - de agatat in brad - pe care le-am facut cadou de Sf Nicolae, alaturi de salam de biscuiti si un borcanel de gem de ananas, toate homemade. Din pacate nu am facut fotografii la tot ce am mesterit.
Revenind la cadourile de Craciun, am incercat sa-l personalizez pe fiecare in parte. Nu sunt extraordinar de multumita de ce a iesit - nici macar de fotografii :P - pentru ca nu imi place cromatica. Am lucrat cu ce am avut in casa, si pe ici, colo, culorile mi se par putin triste dar tot va arat ce am facut :)
Cadoul valiza - in realitate e reusit, in foto nu se vede prea bine, dupa cum spuneam - dar ca sa intelegeti ce am vrut sa fac, iata fotografia originala:
Sursa : Pinterest |
Unui alt cadou i-am legat imprejur, dar intr-o parte, cateva fire de lana verde pe care am lipit un ciucure rosu si o fundita.
Cadoul clovn este pentru un copil, cum altfel, urechile, ochii si nasul sunt facute din ciucuri. Ar fi fost ideal daca foloseam hartie uni si culori mai aprinse la urechi, in loc de verde inchis. Sper sa nu se sperie copilasul :))
Cadoul sosetuta este preferatul meu pentru ca are un aer rustic. Marginea am lipit-o cu silicon, sus i-am pus o fundita, iar cusaturile sunt reale, adica utile, pentru ca acolo nu s-a lipit hartia si am preferat sa cos. Mie mi se pare ca a iesit dragut.
Cam asa arata (o parte din) cadourile de anul asta, nu sunt foarte reusite sau nu neaparat pe gustul meu, dar stiu ce am de facut anul viitor.
Craciun fericit!
miercuri, 3 decembrie 2014
Focaccia cu aromatice
Ingrediente:
Mod de preparare:
- 500 gr faina
- 300 ml apa
- 50 ml ulei
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita cu zahar
- 1 pliculet drojdie
- rozmarin, busuioc, oregano
Mod de preparare:
- Se pun intr-un vas apa putin incalzita, zaharul, sarea si uleiul si se amesteca. Apoi se pun faina, drojdia si aromaticele si se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios.
- Se unge cu ulei o tava intinsa (cca 35/40 cm), se aseaza aluatul, si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
- Aluatul se apasa din nou cu degetele intinzandu-se pe toata suprafata tavii.
- Separat se amesteca 2 linguri de ulei si 2 de apa si se unge toata suprafata. Se mai lasa la odihnit 15 minute apoi se coace.
Am vazut ca in multe retete se recomanda ca aromaticele sa se presare deasupra dar eu am preferat sa le amestec in aluat.
Pofta buna!
Mozaicul lunii noiembrie
Am intarziat cu mozaicul lunii pentru ca mi-am dat seama ca nu am prea facut fotografii in noiembrie. Totusi am reusit sa incropesc ceva, desi unele aspecte nu ar fi o noutate.
In general a fost o luna linistita, cu putina alergatura pentru obtinerea unor acte si rezolvarea unor treburi. Trebuie sa subliniez ca in noiembrie nu am vazut nicio zi senina sau cel putin eu nu-mi amintesc. Imi plac zilele mohorate de toamna, de fapt le ador, dar parca e ciudat ca soarele nu a mai iesit de atata timp...
luni, 1 decembrie 2014
Salam de biscuiți - rețeta mea
Stiu ca nu am inventat eu roata, stiu ca internetul e pliiin (si) de retete de salam de biscuiti dar eu vreau totusi, sa va prezint reteta mea. De ce? Pentru ca iese o bunatate de salam :)
Ingrediente :
Mod de preparare:
Untul/margarina si apa se pun pe foc. Cand s-a topit untul se adauga toate ingredientele, in afara de biscuiti si fulgii de cocos. Dupa ce s-au omogenizat se adauga si biscuitii maruntiti, se amesteca 5-10 minute.
Ingrediente :
- 250-300 gr.biscuiti
- 1 pachet unt sau margarina
- 7 linguri apa
- 3 linguri cacao
- 3 linguri zahar
- 200 gr.nuci
- rahat, stafide, esenta de rom, zahar vanilinat/vanilie - dupa gust
- noi am mai pus si visine din visinata si chiar alune
- fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
Untul/margarina si apa se pun pe foc. Cand s-a topit untul se adauga toate ingredientele, in afara de biscuiti si fulgii de cocos. Dupa ce s-au omogenizat se adauga si biscuitii maruntiti, se amesteca 5-10 minute.
Compozitia se pune in folie alimentara tapetata cu fulgi de nuca de cocos, i se da o forma rotunda si se da la rece. Dar asta siguri stiti :)
Pofta buna!
sâmbătă, 29 noiembrie 2014
Aparat de lipit cu silicon
Cand esti pasionat de lucru de mana, sub orice forma ar fi acest lucru de mana, un pistol de lipit cu silicon devine un must have. Daca nu l-as fi avut, frumuseta asta de bradut ( :d ) n-aveam cum sa-l fac. Am mai incercat in alti ani sa lipesc cu prenadez dar parca cu asa ustensila totul devine mai profi ;))
Aparatul l-am cumparat de la Lidl si a costat aprox.50 lei. Kitul contine si cateva batoane de silicon dar am avut inspiratia sa cumpar separat inca o cutie. Bine am facut pentru ca se consuma extrem de repede.
Am in lucru un alt model de bradut dar fiind prima oara cand mesteresc asa ceva, nu am stiut de cate crengute am nevoie si am ramas fara materie prima. Se impune o vizita de lucru in gradina din spatele blocului ;))
Revin cu un up date la postare cand voi fi terminat de mesterit bradutul :)
vineri, 28 noiembrie 2014
Cadouri homemade - brăduț din crenguțe
Pentru ca ne apropiem de sarbatori, ma gandeam sa schimb putin imaginea blogului, un header cu tematica de Craciun, alte culori... Dar nu-mi prea venea sa fac schimbarile astea pentru ca mie imi place enooorm combinatia de bej/maro + bleu/turcoaz.
Azi am inceput sa confectionez incet, incet cadouase pentru Craciun si uite ce a iesit : un brad din crengute pe care am lipit stelute de anason si nasturi bleu-turcoaz ;))
Imi place asa de mult combinatia asta, incat imi pare rau ca brazii sunt verzi si nu maro, ca sa-i pot impodobi in nuantele preferate.
sâmbătă, 15 noiembrie 2014
Șervețele care spun povești
Au trecut 2 ani de cand am luat in serios tehnica decupajului dar parca a trecut o vesnicie. Din primavara pana in toamna anului 2012, nu am facut altceva decat sa "decupajesc". Mi-am dat seama ca dintre toate hobbyurile, acesta imi place cel mai mult. Am gasit si explicatia : cu tehnica servetelului pot sa-mi fac cat shabby vreau eu ;)) Am o inclinatie foarte mare spre shabby chic iar la noi, fie nu se gasesc astfel de obiecte, fie se gasesc dar sunt scumpe.
Cum spuneam, mi-era dor de decupaje si m-am gandit sa reiau activitatea asta. Imi doresc de ceva vreme sa-mi fac un suport pentru cana mea de cafea. O cana shabby, evident ;;)
Desi am servetelele de doi ani, parca azi le-am descoperit si nu m-am putut abtine sa nu va arat si voua o parte din ele.
Da, sunt servetele care spun povesti!
Servetelul cu briosa roz, unul dintre preferatele mele. E atat de peferat incat mi-e si frica sa-l folosesc. Nu pot sa-l pun chiar pe orice, trebuie sa fie un obiect demn de asa servetel ;))
Mda...alte preferate ;)) - servetelele shabby - o parte din ele. Am deja
obiectul pe care vor ajunge aceste servetele, sper sa ma ocup saptamana viitoare.
Eeee, uitasem de ele. Servetele mititele, mai mititele decat cele
clasice. Sunt asa de vesele si prietenoase. Din nou aceeasi dilema :
inca nu am obiectul care sa le merite ;))
Aici cateva servetele pe care nu le-am putut pune intr-o categorie anume. Stiu doar ca sunt foarte colorate, inspiratie sa fie.
Ceva special : servetele "tablou". Au niste imagini asa de frumoase
incat pot fi transformate in talouase pentru (o) casută de la tara.
Un servetel copilaros, aici. Le-am cumparat special, am mai multe bucati, cu gandul de a crea un cadou pentru o prietena.
Alte favorite, cele din gama rustic-country-shabby. Le-am folosit fooooarte mult.
"Ograda" servetelelor, e plin de animalute pe acolo ;))
Si intr-un final cele "sacrificate". Doua pungulite cu resturile de la
servetelele pe care le-am folosit, care si ele asteapta, la randul lor,
sa fie folosite. Nimic nu se pierde!
luni, 10 noiembrie 2014
sâmbătă, 8 noiembrie 2014
Șemineu fals - din cutii
Cui nu-i place atmosfera calda pe care o emana un semineu, si la propriu si la figurat? Dar ce sa te faci cand locuiesti la bloc? Te bucuri si de calorifer, nu? ;))
Am vazut zilele trecute aici, acest semineu din cartoane si mi s-a parut o idee minunata, chiar daca e un fals.
Am vazut zilele trecute aici, acest semineu din cartoane si mi s-a parut o idee minunata, chiar daca e un fals.
Sursa foto |
Dupa cum se vede, semineul nu are foc in vatra - unul fals, clar!!! Dar avem un motiv in plus sa ne punem imaginatia la contributie si sa imitam unul. Deja "vad" niste șosețele atarnate pe acolo ;))
Eu nu prea am loc de asa ceva dar mai ca as face niste modificari prin sufragerie de dragul lui ;))
marți, 4 noiembrie 2014
Coș pentru ațe
Atele mele pentru etamina stateau intr-o punga. Era tare uratel.
Pentru ca mai aveam in "trusa" mea ceva resturi de gheme m-am gandit sa fac un coș in care sa tin atele.
Am lucrat cu croseta nr 9, cu firul in 3. Din cateva randuri l-am dat gata ;)).
Combinatia de bleumarin si roz imi place foarte tare!
Mozaicul lunii octombrie
Am avut PC-ul stricat si nici nu mi-am dat seama ca am intrat deja in alta luna si ca a venit momentul unui nou mozaic. Nu am prea multe de aratat din octombrie si imi pare tare rau pentru ca fiind o luna de toamna, iar toamna e anotimpul meu preferat, trebuia sa imortalizez mai mult(e). Nici macar saptamana trecuta, cand a nins, nu mi-a venit sa scot aparatul din gentuta lui ;))
Asadar, in cateva imagini, luna octombrie arata cam asa...
luni, 27 octombrie 2014
Stilul meu
Marturisesc ca de-a lungul timpului mi-am pus de mai multe orin intrebarea "care este stilul meu preferat?" si mi-a fost destul de greu sa-mi dau seama.
Shabby chic imi place foarte mult insa nu in totalitate, ci doar sa am pe ici-colo catva elemente.
Sursa foto |
Stilul shabby e prea dantelat si roz pentru gustul meu, plus ca pare asa...idilic, romantic, perfect si chiar daca sunt o visatoare nu-mi pot imagina cum e sa traiesti perfect curat si dantelat toata viata. Pentru ca mie asta imi inspira shabby chic. Asa ca am hotarat ca de la shabby luam doar cateva componente :)
Apoi ar mai fi stilul "cottage" pe care eu il cam confund cu stilul "country". E o linie asa fina intre ele incat nu-mi pot da seama care e unul si care e celalalt. Dar stiu sigur un lucru : as lua elemente din amandoua, as elimina elemente din amandoua.
Foarte intim si "cozy" este stilul "old farm" . Dar acum vine intrebarea : e vreo diferenta notabila intre toate aceste stiluri? Se pare ca nu prea...
Sursa foto |
O bucatarie care mie imi place multdar are tavanul inalt si asta nu-mi place
Sursa foto |
Si ca sa fie treaba, treaba trebuie sa va spun ca si stilul Ikea imi place. Pf...deja am obosit eu, voua va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi pana aici :))
Si totusi...ce stiu sigur ca as vrea sau nu as vrea, ar fi :
- tavanele inalte - am impresia ca se pierde din intimitatea casei
- as vrea mult lemn adevarat, nu pal.
- mult maro pentru ca ador lemnul, dar nu excludem culorile indraznete cum ar fi rosul. O culoare tare, pusa acolo unde trebuie poate imbraca o camera.
- fara pereti albi!!! - nu-mi place albul pe pereti pentru ca devine gri, fara sa vrei. Nu ma refer la faptul ca se murdareste in timp ci pur si simplu la o umbra. In umbra, alb devine gri, galben, de exemplu, in umbra devine...galben inchis.
- perdele, o-bli-ga-to-riu!!! - nu-mi pot imagina casa fara ele
- cateva sau mai multe obiecte de decoratiuni din stilul shabby
- un lampadar
- un fotoliu unde se sta cu pisica in poala si se tricoteaza/croseteaza
- cu putin noroc, un semineu
- si...o bucatarie foarte "country" sau "olf farm" sau cumvretivoi :P
vineri, 24 octombrie 2014
Work in progress
Uitasem cum e sa lucrezi pe etamina. Imi amintesc ca la scoala foloseam doar fire rosii si negre - nu ca era rau, doar lucram in stil traditional romanesc. Dar e bine ca acum avem nenumarate posibilitati, numai timp sa fie. Si nu prea e ;))
Pentru ca tot a venit vorba despre modele, va recomand postarea de aici, poate va inspirati ca tot vine sfarsitul de saptamana si pe vremea asta friguroasa se lucreaza cu spor :)
O seara placuta!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)