Nu sunt deloc prietena cu aluaturile. Am un blocaj din cauza ca ma muradresc :))) Nu cred in paranormal, dar totusi cred ca atitudinea mea se face simtita. Cum sa-l conving sa se omogenizeze, sa devina moale si pufos, sa creasca, sa se coacă frumos, cand eu ma port cu el de parca framant gunoi?? :P
Pentru ca jumatatea mea e mare amatoare de tot ce inseamna patiserie, coca, aluat & comp, mi-a cumparat un mixer cu bol, ca sa pot framanta (fara sa ma murdaresc) cate aluaturi poftesc. De fapt eu nu poftesc, el pofteste :)))
Am facut fel de fel de painici, reusite, dar am avut si rateuri, un cozonac preparat in graba si chiar paine fara framantare (!!) culmea, care nu a crescut, parea necoapta.
✿
Luni am facut pogăcele dupa reteta de la "Savori urbane - Pogacele cu cascaval"
Am respectat strict reteta, lucru rar la mine, pentru ca am obiceiul sa improvizez. Au iesit foarte bune, nu sunt greu de facut doar ca iti trebuie timp. Sunt bune si reci!!
Tot luni am facut si paine cu chefir. E foarte buna si are un miros usor de prajitura.
Imi pare rau ca nu am putut sa fac cu chefir de casa, am avut ciuperca dar am neglijat-o si a murit.
Painica a crescut bine, e moale, pufoasa si cu miros placut.
Acum ca vremea s-a racit, e o placere sa incingi cuptorul! :)