Ziceam aici ca vreau sa fac paine cu ceapa si masline. Pana la urma nu am facut dupa reteta din link, am facut dupa reteta mamei, si nu am facut paine, pentru ca am facut chifle - nu-i de mirare, asta e stilul meu. Pornesc de la o idee si ajung intr-un final la alta.
Reteta de pornire e asa: (chiflele le-am facut doar din jumatate de kg de faina, si am injumatatit celelalte cantitati)
✿ 1 kg faina
✿ 40 gr drojdie cruda
✿ 1 lingurita zaharFaina se cerne, se pune intr-un caston si se amesteca cu drojdia si zaharul.
↓↓
Apoi se adauga si se incorporeaza usor:
✿ 1 lingurita de sare
✿ 5 linguri de ulei
✿ 550 ml apa calduta
Se amesteca pana se omogenizeaza aluatul si se lasa la dospit aproximativ o ora. Vom obtine un aluat destul de moale, pufos si lipicios.
↓↓Apoi am framantat aluatul, destul de putin si nu cu multa fermitate, si am incorporat:
✿ 50-60 gr masline fara samburi, taiate
✿ o ceapa mica, calita in putin ulei pana devine transparenta
Am format chiflele si le-am pus in tava de aragaz, pe hartie de copt, le-am acoperit cu un servet curat si le-am lasat la odihnit cca 30 de minute. Chiflele le-am copt la foc moderat pana au devenit aurii. Cu 5 minute inainte de a opri focul le-am uns cu putin ulei de masline.
Ce-mi place mie la reteta asta este ca produsul finit nu este pufos ci foarte crocant.
Yummy crispy!
Imi plac postarile tale tare mult, te citeam inca de când aveai celalalt blog, chiar intr-un timp ma intrebam ce s-a intamplat.Dar iti poti inchipui ca te-am redescoperit datorita postarilor cu Costica?anca antal
RăspundețiȘtergereBuna, Anca, multumesc :) Eu cred ca te "stiu"! Ai fost o perioada pe forum?
ȘtergereSi da, pot sa-mi inchipui ca m-ai redescoperit datorita lui Costica pentru ca nu esti singura :))
Cândva mi-ai trimis pe e-mail o schita cu un model de craciun cu stelute pt un set de caciulita si fular, cred ca de acolo iti aduci aminte.anca antal
RăspundețiȘtergereDa, imi amintesc!
Ștergere