Pagini

miercuri, 16 iulie 2014

Fructe confiate

Nu e pentru prima oara cand confiem fructe dar e prima oara cand le-am confiat eu. Se pare ca am reusit pentru ca au gustul pe care il stiu de la cele facute de mama. Seamana foarte tare la gust cu jeleul acela din copilarie. Va mai amintiti?
La prima vedere ar putea fi de speriat confierea fructelor, pentru ca necesita mult zahar dar nu sunt niste fructe pe care le consumam ca atare, ci le folosim in deserturi.

Visine confiate - fara samburi
Concret, iata cum se face:

Avem nevoie de:
✿  1 kg fructe
✿  1 kg zahar
✿  250 ml apa

  1. 800 gr zahar se fierb in cei 250 ml apa pana se leaga siropul. Fructele se pun in siropul racit si se amesteca usor.
  2. Se lasa in sirop o ora apoi se fierb 10 minute - fructele rama acolo pana a doua zi.
  3. Se adauga restul de zahar si se pun din nou la fiert 10-15 minute - se lasa la racit apoi se scot intr-o sita.
  4. Dupa ce s-au scurs se pun la uscat/deshidratat, se tavalesc prin zahar apoi sunt gata de pus in casoleta.
 Am uscat fructele la deshidrator dar se pot usca la soare - mama asa le-a facut pe primele, acum cativa ani - sau in cuptor, la foc mic, cu usa deschisa.

Spor la treaba!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumesc pentru vizită și comentarii, cu drag